Η Ναγκάσου κάνει τριπλό άξελ και γράφει ιστορία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δείτε το δυσκολότερο άλμα του καλλιτεχνικού πατινάζ (βίντεο)

37384
Η νεαρή αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Μιράι Ναγκάσου, παραδίδει μαθήματα συνεχούς προσπάθειας και επιμονής.

Δεν τα παράτησε μετά τον αποκλεισμό της πριν 4 χρόνια και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες της Νότιας Κορέας φέτος, κατάφερε το ακατόρθωτο.
Έκανε τριπλό άξελ, το δυσκολότερο άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
Είναι η πρώτη Αμερικανίδα και η τρίτη αθλήτρια παγκοσμίως που το καταφέρνει.

Δείτε το βίντεο με το συναρπαστικό άλμα της Μιράι Ναγκάσου:

Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν η Αμερικανίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Μιράι Ναγκάσου, εμφανιζόταν συντετριμμένη μετά τον αποκλεισμό της από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ ενόψει των τότε χειμερινών ολυμπιακών για χάρη μιας αθλήτριας που τελικά κατέλαβε χαμηλότερη θέση από της Ναγκάσου σε ένα αθλητικό γεγονός – κλειδί για τη μεγάλη διοργάνωση.

Έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που το καταφέρνει και η τρίτη αθλήτρια παγκοσμίως.

Η Ναγκάσου, όμως, για καλή της τύχη δεν το έβαλε κάτω και στους φετινούς χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε το ανέφικτο: τριπλό άξελ, το δυσκολότερο άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ, συγκεντρώνοντας συνολικά 137.53 πόντους.

Πηγή: thehuffpost

Διαβάστε επίσης: Το αθλητικό χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες, που σχεδίασε η Nike και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018