Δείτε το ατύχημα αθλήτριας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχασε τον έλεγχο του ελκήθρου και χτύπησε στον τοίχο (βίντεο)

14713

Ένα τρομερό ατύχημα έπαθε η Αμερικανίδα αθλήτρια του λουτζ, Emily Sweeney, που την έβγαλε εκτός αγώνα.

Η 24χρονη αθλήτρια λίγο πριν τερματίσει την πίστα, στον τελικό του αθλήματος λουτζ γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιεονγκτσάνγκ, έχασε τον έλεγχο του ελκήθρου της. Με τεράστια ταχύτητα προσέκρουσε πάνω στον τοίχο, έπεσε από το έλκηθρο και σύρθηκε στον πάγο για μερικά μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το έλκηθρό της είχε αναπτύξει ταχύτητα 100 χιλιόμετρα όταν ξέφυγε από τον έλεγχο.

Με τεράστια ταχύτητα προσέκρουσε πάνω στον τοίχο, έπεσε από το έλκηθρο και σύρθηκε στον πάγο για μερικά μέτρα.

Σιωπή επικράτησε στο στάδιο. Το κοινό που ζητωκραύγαζε και φώναζε ασταμάτητα, ξαφνικά έμεινε σιωπηλό μέχρι να σιγουρευτεί ότι η Sweeny δεν έπαθε κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Οι φωτογραφίες της μητέρας της που κοιτούσε έντρομη το μόνιτορ για να δει αν είναι καλά η κόρη της, έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Η μητέρα της αθλήτριας που κοιτάει τρομαγμένη το μόνιτορ (AP Photo/Wong Maye-E)

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, μέχρι να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να περπατήσει εκτός πίστας. Ζαλιζόταν και πονούσε από την πρόσκρουση.
Όταν βγήκε έξω, εξειδικευμένο προσωπικό και γιατροί την πλησίασαν για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας της.
«Είμαι καλά» είπε η αθλήτρια όταν βγήκε εκτός πίστας. Σύντομα μεταφέρθηκε στην κλινική του Ολυμπιακού χωριού για να την εξετάσουν.
Η Sweeny για καλή της τύχη, δεν τραυματίστηκε σοβαρά και γλίτωσε μόνο με μερικούς μώλωπες.

«Απλά δεν μπορούσα να σταματήσω. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ξέρω ότι είμαι καλύτερη απ’ αυτό αλλά συμβαίνουν αυτά» δήλωσε η αθλήτρια στο κανάλι NBC.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα της αθλήτριας: 

Διαβάστε επίσης: Η Ναγκάσου κάνει τριπλό άξελ και γράφει ιστορία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δείτε το δυσκολότερο άλμα του μρικαλλιτεχνικού πατινάζ (βίντεο)