Δείτε τη γηραιότερη καθηγήτρια γιόγκα που είναι 98 ετών. Ποτέ δεν πήρε φάρμακο και δεν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο. (βίντεο)

3156

«Η  ηλικία είναι απλά ένας αριθμός». Την φράση αποδεικνύει η 98χρονη Nanammal, που ποτέ δε σταμάτησε να γυμνάζεται και να εκτελεί δύσκολες ασκήσεις ευλυγισίας.
Η Nanammal είναι μητέρα 5 παιδιών, ασχολείται με τη γιόγκα από τα 8 της χρόνια και πλέον μαθαίνει ασκήσεις και στα δισεγγονά της.
Είναι η γηραιότερη καθηγήτρια γιόγκα στην Ινδία και ακόμη και σήμερα δουλεύει ως καθηγήτρια στην πόλη Tamil Nadu.
Όπως λέει σε συνεντεύξεις της «ποτέ δεν σταμάτησα να ασκώ γιόγκα σε όλη μου τη ζωή. Αυτό είναι το μυστικό της υγείας μου. Ποτέ δεν έχω πάει στο νοσοκομείο και ποτέ δεν έλαβα οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή».

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη γιόγκα, για να κάνει παρέα στους παππούδες της όταν γύριζαν από τη φάρμα που δούλευαν.
Έτσι, έμαθε τα οφέλη της άσκησης και στα 14 της κέρδισε σε αγώνες ινδικής πολεμικής τέχνης.
Από τότε διδάσκει γιόγκα στο σπίτι της, που σήμερα περίπου 100 μαθητές την ημέρα την επισκέπτονται για να μάθουν τα μυστικά της.
Οι μαθητές της ανήκουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ ο μικρότερος είναι 6 ετών.
Είναι πολύ ευλύγιστη και παρά την ηλικία της, εκτελεί ασκήσεις που πολλοί επαγγελματίες δυσκολεύονται να καταφέρουν.
«Κάνω γιόγκα πριν πάω για ύπνο και κάνω γιόγκα με τους μαθητές μου όταν σηκωθώ το πρωί. Όσον αφορά στο σώμα μου, η άσκηση με κρατά ευέλικτη. Θα αντιμετωπίσω σίγουρα πολλές δυσκολίες, αν δεν το κάνω».
Η Nanammal έχει κερδίσει πολλά χρυσά μετάλλια και τρόπαια σε διαγωνισμούς γιόγκα στην Ινδία.
Ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο της έχουν προτείνει να την προσλάβουν για να διδάσκει γι’ αυτούς.
«Έχει απορρίψει προσφορές από αρκετές ομοσπονδίες γιόγκα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς δεν γνωρίζει αγγλικά», δήλωσε ο γιος της.
Η 98χρονη, αποτελεί παγκοσμίως πρότυπο για γυναίκες και άντρες και είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, που δείχνει ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση, έχει θεαματικά αποτελέσματα σε κάθε ηλικία.

Δείτε το βίντεο με τις εκπληκτικές ικανότητες της 98χρονης:

Διαβάστε επίσης: Τα “μονοπάτια” της γιόγκα, που έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών. Από τους ηθικούς κανόνες μέχρι την ολοκλήρωση