Το μαγευτικό υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης που έχουν επισκεφτεί ελάχιστοι δύτες στον κόσμο (βίντεο)

1230
Στα Παντερονήσια, μια συστάδα με βραχονησίδες ανάμεσα στην Πάρο και την Αντίπαρο, βρίσκεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας. Για χρόνια το σπήλαιο της Αμφιτρίτης παρέμενε ανεξερεύνητο. Εντοπίστηκε από δύτες της Ελληνικής Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν. 

Ακόμη όμως, και σήμερα, λίγοι είναι αυτοί που το έχουν δει από κοντά, ενώ λέγεται ότι είναι «λιγότεροι και από όσους έχουν επισκεφτεί τη σελήνη».
Το καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες περνούν με τα ιστιοπλοϊκά τους πάνω από το σπήλαιο, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει σε βάθος περίπου 50 μέτρων.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 8.000 σπήλαια, χερσαία και υποθαλάσσια και το σπήλαιο της Αμφιτρίτης θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ένα μυστήριο, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τον σχηματισμό του.
Σταλακτίτες, σταλαγμίτες και κατακρημνίσεις που εκτιμάται ότι έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια, στολίζουν το σπήλαιο, κάνοντάς το μοναδικό. Μερικά σημεία του σπηλαίου έχουν σκεπαστεί από ασβεστόλιθο, ένα ιζηματογενές πέτρωμα που δίνει κρυστάλλινη μορφή στο τοπίο. Οι δύτες παρομοιάζουν το σπήλαιο με ένα υποθαλάσσιο χιονισμένο τοπίο. 

Δείτε την αθέατη πλευρά της πατρίδας μας μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones:

Το βίντεο δημιουργήθηκε από δύτες της ομάδας top2bottom που εξερευνούν και κινηματογραφούν δυσπρόσιτα σημεία εξαιρετικής ομορφιάς της Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξή της ως έναν μοναδικό προορισμό για σπηλαιοκατάδυση. 

«Σε πολλά από τα σπήλαια της Ελλάδας έχουν οστά, τοιχογραφίες, σκεύη, κοσμήματα καθώς και μια σειρά από άλλα ευρήματα που πιστοποιούν την ανθρώπινη παρουσία από πολύ νωρίς. Πολλά από αυτά είναι ακόμα ανεξερεύνητα.» αναφέρουν οι δύτες της ομάδας.

Εκτός όμως, από το ταξίδι στο μαγευτικό σπήλαιο της Αμφιτρίτης, το βίντεο περιέχει και ένα έντονο κοινωνικό μήνυμα, παρακινώντας τον κόσμο να κάνει αυτό που τον γεμίζει και να βγει από τη ρουτίνα.
«Τι νιώθεις; Τι σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος και ενθουσιώδης; Δεν έχει σημασία αν είναι κατάδυση στις σπηλιές ή κάτι άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθεις ζωντανός. Να μην ζεις σε μια ρουτίνα που θα σκοτώσει τα όνειρά σου. Να μην υποφέρεις από μια μέτρια ζωή. Κοίτα στη μέρα που θα είσαι πλήρως ικανοποιημένος στο τέλος της. Δεν είναι η μέρα που τριγυρνάς άσκοπα χωρίς να κάνεις τίποτα. Είναι εκείνη που έχει να κάνεις τα πάντα και τα έχεις κάνει».

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis

 Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone, διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom και δημιούργησε την πρώτη Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

 

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύφθηκε οικοσύστημα με 30 νέα είδη ψαριών, σε βάθος που μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί ζωή

 

 

Διαβάστε επίσης: Νεροβούβαλοι και φλαμίνγκο στην εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους. (drone)