Σε ποια σημεία δεν πρέπει να αφήνετε το κινητό. Πότε κινδυνεύει η υγεία και πότε η συσκευή

3711
Τα κινητά έχουν γίνει η προέκταση των χεριών.

Όμως, υπάρχουν ορισμένα σημεία, εντός ή εκτός σπιτιού, ακόμη και στο σώμα, που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ το κινητό.

Τσέπη
Ένα από τα συνηθέστερα λάθη, να έρχεται το κινητό σε άμεση επαφή με το σώμα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τσέπη είναι το χειρότερο σημείο που μπορούμε να βάλουμε το κινητό.
Όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη, η ακτινοβολία είναι 2-7 φορές μεγαλύτερη από το αν είναι τοποθετημένο στην τσάντα. Η ανάπτυξη όγκου σχετίζεται άμεσα με την ακτινοβολία. Η ακτινοβολία μπορεί επίσης να αλλάξει τη δομή του DNA και να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα.
Ο Π.Ο.Υ. παρατήρησε ότι η ραδιενέργεια του κινητού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Το να χρησιμοποιούμε πολλές ώρες το κινητό μπορεί να προκαλέσει ισχιαλγία και προβλήματα στην πλάτη.

Σουτιέν
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν γυναίκες που βάζουν το κινητό στο σουτιέν.
Έρευνες έδειξαν ότι, το να βάζει η γυναίκα το κινητό στο σουτιέν, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, λόγω της ακτινοβολίας και των δονήσεων.

Στο κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι
Όταν κοιμόμαστε κι έχουμε κοντά μας το κινητό, είναι επικίνδυνο.
Το κινητό κάτω από το μαξιλάρι, μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία και να υπάρχει κίνδυνος για φωτιά, ειδικά όταν φορτίζει.
Το φως LED που εκπέμπει η οθόνη του κινητού μπορεί να διαταράξει την παραγωγή μελατονίνης και να διαταραχθεί η ποιότητα του ύπνου.
Το βασικότερο είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό όλο το βράδυ. Η ποσότητα της ακτινοβολίας που μεταδίδουν τα κινητά είναι ίδια με αυτήν των μικροκυμάτων.

Στην πρίζα
Όταν η μπαταρία του κινητού είναι πλήρως φορτισμένη, αλλά συνεχίζετε να έχετε τη συσκευή στην πρίζα και να το χρησιμοποιείτε, καταστρέφεται η μπαταρία. Η υπερθέρμανση του κινητού χαλάει τη μπαταρία.

Κοντά στο πρόσωπο
Το κινητό το κρατάμε με τα χέρια και από αυτά, μεταφέρονται στη συσκευή τα μικρόβια.
Όταν έχουμε το κινητό στο πρόσωπο, τα μικρόβια μπορούν να προκαλέσουν ακμή, ερεθισμό, ακόμη και ρυτίδες. Προτιμήστε τα ακουστικά για να μην ακουμπά η επιφάνεια του κινητού στο πρόσωπο.

Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου
Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, δηλαδή πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του κινητού. Όταν βάζουμε το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, μπορεί να χαθούν δεδομένα αλλά και να φθαρεί η μπαταρία.

Στην πετσέτα θαλάσσης
Οι ακτίνες του ήλιου και οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, μπορούν να αποβούν καταστροφικά για το κινητό. Προτιμήστε να βάλετε το κινητό μέσα στην τσάντα, σε μέρος που δεν το πιάνει ο ήλιος.

Στην τουαλέτα
Έχει γίνει συνήθεια για αρκετούς να παίρνουν το κινητό στην τουαλέτα. Η τουαλέτα όμως, είναι γεμάτη μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται από τις επιφάνειες στο κινητό.
Επίσης, όταν κάνουμε μπάνιο και ακούμε μουσική από το κινητό, οι υδρατμοί από το νερό μπορούν να εισέλθουν στη συσκευή και να επηρεάσουν ορισμένες λειτουργίες του.

Διαβάστε επίσης: Τα συχνότερα λάθη που μειώνουν τη λειτουργία του κινητού. Πώς να προστατεύετε τις συσκευές

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί κολλάει το κινητό. Απλά κόλπα για να το κάνετε πιο γρήγορο και να το «ξεκολλήσετε»