Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος να απαλλαχτείτε από τις αλλεργίες που προκαλούνται από το τρίχωμα κατοικιδίων, τη μούχλα και τη γύρη

1938
Ο πιο απλός τρόπος για την απαλλαγή από τις αλλεργίες είναι το τακτικό καθάρισμα του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον Δρ. Todd Mahr, πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου, Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας ένα σχολαστικό καθάρισμα του σπιτιού μας βοηθάει να ξεφορτωθούμε αλλεργιογόνα όπως η σκόνη, η μούχλα, τα κατάλοιπα του κατοικιδίου μας. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι η εποχή που οι αλλεργίες εμφανίζονται λόγω της αλλαγής της εποχής. Ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι τα αλλεργιογόνα στους εσωτερικούς χώρους μπορούν επίσης να προκαλέσουν ‘χάος’ στη ρινική κοιλότητα και τους πνεύμονες και ότι ένα καλό καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να βοηθήσει», εξηγεί ο Δρ. Mahr.

Το τρίχωμα και τα σάλια των κατοικιδίων είναι κάποια από τα αλλεργιογόνα τα οποία βρίσκει κανείς σχεδόν σε κάθε γωνία του σπιτιού. Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος να περιοριστούν είναι το καθάρισμα των επιφανειών του σπιτιού. Ειδικά για το κρεβάτι και τα παιχνίδια του κατοικιδίου καλό είναι να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ακόμη ένα αλλεργιογόνο που βρίσκεται εντός του σπιτιού είναι η μούχλα. Εντοπίζεται κυρίως στο υπόγειο, το μπάνιο και την κουζίνα. Για να περιοριστεί η μούχλα πρέπει να μειωθεί η υγρασία. Την ορατή μούχλα μπορούμε να την σκουπίσουμε χρησιμοποιώντας νερό και απορρυπαντικό, ενώ στη συνέχει πρέπει να στεγνώσουμε τελείως αυτές τις καθαρισμένες επιφάνειες.

Ο Δρ. Mahr συστήνει αυτή την εποχή να κλείνουμε τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου προκειμένου να μην ερχόμαστε σε επαφή με τη γύρη. Ειδικά για όσους έχουν αλλεργία στη γύρη προτείνει τη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής για δύο με τρεις εβδομάδες πριν τη συνήθη εμφάνιση των συμπτωμάτων τους ώστε να αποφύγουν τα έντονα συμπτώματα.

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο παράξενες και σπάνιες αλλεργίες. Μπορεί να προκαλέσουν ήπιες αντιδράσεις αλλά και επικίνδυνα συμπτώματα