Ποια ήταν η σκληρή δίαιτα που έκανε η Μαρία Κάλλας και τη μεταμόρφωσε σε μια κομψή γυναίκα; (βίντεο)

54578

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η Μαρία Κάλλας εκτός από υπέροχη φωνή της, είχε και πολλά παραπανίσια κιλά.
Γνώριζε καλά ότι η εμφάνισή της αποτελούσε εμπόδιο για την καριέρα της.
Η αδυναμία που είχε στο φαγητό η νεαρή υψίφωνος και ειδικά στα γλυκά, όπως κέικ και πουτίγκες, την έκανε να αποφεύγει συνεχώς τη δίαιτα.
Μετά από την παράσταση «Αΐντα», που έδωσε στη Βερόνα, η Κάλλας δέχτηκε μια πολύ αυστηρή κριτική για την παχυσαρκία της. Τότε κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο.
Ο Ιταλός που έγραψε την κριτική ανέφερε, πως «του ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα, την οποία έπαιζε η Κάλλας».
Η Κάλλας πείσμωσε και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση της.
Σύμμαχός της ήταν ο τότε σύζυγός της Τζιόρτζιο Μενεγκίνι, που έδωσε εντολή στον μάγειρα να αλλάξει το μενού της.
Τα γλυκά εξαφανίστηκαν και το μεσημεριανό μενού περιελάμβανε ψητά φιλέτα, βραστά λαχανικά και ψάρι.
Εκτός από την αυστηρή δίαιτα, η Κάλλας απευθύνθηκε και σε έναν ειδικό γιατρό για να τη βοηθήσει να αδυνατίσει.
«Πήγα σε ειδικό γιατρό στο Παρίσι, ο οποίος μου έκανε μια σειρά από ενέσεις και ηλεκτρικά μασάζ. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, που χρειάστηκε θυσίες, αλλά είχα αποφασίσει να αδυνατίσω», έλεγε αργότερα.
Η γυμναστική εντάχθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα της Κάλλας.
Έτσι, το 1954, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και σκληρή γυμναστική, η Μαρία κατάφερε να χάσει 30 κιλά.
Από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια της όπερας, μεταμορφώθηκε σε μία κομψή ντίβα.

Δείτε το βίντεο της Μηχανής του Χρόνου:

Διαβάστε επίσης: Το μενού των δικτατόρων. Ο Χίτλερ έτρωγε μόνο σούπα με πουρέ πατάτας, ο Τσαουσέσκου «χωριάτικη» και ο δικτάτορας της Ουγκάντα 40 πορτοκάλια την ημέρα