Η λιλιπούτεια λίμνη που αναβλύζει και τροφοδοτεί τον Λούρο ποταμό. Δείτε από ψηλά πως καθρεφτίζεται ο ουρανός μέσα στα νερά της (Βίντεο drone)

4046
Από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας, η λίμνη Λούρου καταφέρνει να «ταξιδέψει» τους επισκέπτες της, σε τοπία σχεδόν ψεύτικα. Η ομορφιά της είναι αμέτρητη, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Την άνοιξη κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο των δέντρων που περικυκλώνουν τη λίμνη. Το φθινόπωρο, τα πορτοκαλί φύλλα των δέντρων, παραπέμπουν σε σκηνικό από κινηματογραφική ταινία.

Το μαγευτικό τοπίο στις πηγές Λούρου.

Στα νερά της λίμνης, καθρεφτίζονται τα δέντρα, που θυμίζουν τοπίο των Άλπεων.
Η εικόνα του ουρανού που αντανακλά στα νερά, μαζί με τα φύκια και τα νούφαρα, θυμίζει επεξεργασμένη εικόνα του γαλαξία! Κι όμως, η λίμνη Λούρου είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας για να μαγέψει τους επισκέπτες.

Πέρα από τη βλάστηση που έχει δημιουργηθεί στο βυθό της λίμνης, το τοπίο στην περιοχή γύρω από τη λίμνη είναι ειδυλλιακό. Τα πανύψηλα δέντρα, στεφανώνουν τη λίμνη και δημιουργούν μια μαγευτική εικόνα.

Το μαγευτικό τοπίο στις πηγές Λούρου.

Οι όχθες της λίμνης είναι προσβάσιμες και ένας περίπατος περιμετρικά προσφέρει αναζωογόνηση και οργιώδη καταπράσινη βλάστηση. Από το γεφυράκι μπορείτε να παρακολουθήστε την ακυμάτιστη λίμνη να μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο, όταν συνδέονται τα νερά της λίμνης με τις πηγές Λούρου.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί το υπαίθριο νεροτριβείο, στο οποίο σπεύδουν κάτοικοι των γύρω περιοχών, για να πλύνουν κουβέρτες, φλοκάτες και χαλιά.
Στην περιοχή λειτουργούν και ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να αγοράσετε πέστροφες.

Απέχει μόλις 30 λεπτά από τα Ιωάννινα και 15 λεπτά από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη. Αν επισκεφθείτε την εξίσου όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, δεν πρέπει να παραλείψετε τη βόλτα από την εξωτική λίμνη Λούρου.

Η λίμνη Λούρου είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του Νομού Πρεβέζης. Η ηρεμία και η χαλάρωση που προσφέρει το τοπίο, αξίζει κάθε κόπο για να τις επισκεφθείτε.

Ταξιδέψτε πάνω από τις μαγευτικές πήγες Λούρου μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Διαβάστε επίσης: Μέτσοβο, ο «θησαυρός» της Ηπείρου που φημίζεται για τα τυριά και το κρασί του. Δείτε από ψηλά τον πετρόκτιστο οικισμό και τι να επισκεφθείτε (Βίντεο drone)

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά ένα εντυπωσιακό βουνό της Ελλάδας μέσα από την ομίχλη. Η ιστορία του και το χωριό με τα ιαματικά λουτρά