Γιατί βλέπουμε στον ύπνο μας ανθρώπους που έχουμε χρόνια να συναντήσουμε. Η ερμηνεία των επιστημόνων για το υποσυνείδητο

3614
Τα όνειρα ερμηνεύονται με πολλούς τρόπους και μπορεί ο καθένας μας να βρει την δική του εκδοχή. Σύμφωνα, όμως, με επαγγελματίες αναλυτές ονείρων το να ονειρευόμαστε κάποιον που έχουμε χρόνια να δούμε σχετίζεται περισσότερο με τον καθένα προσωπικά παρά με το πρόσωπο που εμφανίστηκε στο όνειρο.

«Οποιοσδήποτε και οτιδήποτε εμφανίζεται στον ύπνο σας αντιπροσωπεύει κομμάτια του εαυτού σας και ο,τι σας επηρεάζει άμεσα» λέει η Λόρι Λογουένμπεργκ, επαγγελματίας αναλύτρια ονείρων, στo Bustle.

Η Λόρι συμβουλεύει την επόμενη φορά που θα δούμε κάποιον παλιό μας γνώριμο, να σκεφτούμε τα πιο έντονα ή ξεχωριστά στοιχεία του χαρακτήρα του. «Παλιότερα, ονειρευόμουν συνέχεια έναν συμμαθητή μου από το δημοτικό, τον Τζεφ. Θυμήθηκα ότι ήταν το πιο ντροπαλό παιδί που ήξερα. Τότε κατάλαβα ότι ερχόταν στον ύπνο μου κάθε φορά που ντρεπόμουν να μιλήσω για κάτι στην πραγματική ζωή ή όταν ανέβαλα κάποια ενέργεια εξαιτίας της ντροπής,» θυμάται.

Το υποσυνείδητο της έλεγε: Μην κάνεις σαν τον Τζεφ.

Επίσης έχει σημασία και πως συμπεριφέρθηκε το άτομο που εμφανίστηκε στο όνειρο  Σύμφωνα με την Λογουένμπεργκ, αυτό μπορεί να συνδέεται με το πως συμπεριφερόμαστε εμείς οι ίδιοι στην πραγματική ζωή.

«Σου δείχνει μια δική σου συμπεριφορά από μια άλλη οπτική γωνία για να την αντιληφθείς καλύτερα και, αν χρειάζεται, να την αλλάξεις» λέει.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να εμφανιστεί στον ύπνο μας ένα άτομο του παρελθόντος είναι πιο απλός. «Μπορεί να συναντήσατε μέσα στη μέρα κάποιον που να σας θύμισε έναν παλιό σας φίλο. Αυτό μπορεί να μην έγινε συνειδητά, αλλά τα μυαλό σας αποθήκευσε την πληροφορία και την φανέρωσε στον ύπνο σας» λέει ο Τζον Μέγερ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρόσωπα διαφορετικά εμφανίζονται στα όνειρα μας.
Ο Τζόι Στρόνγκ, life coach και αναλυτής ονείρων, τονίζει ότι το να δούμε κάποιον στον ύπνο μας δεν σημαίνει και ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί του ή ότι θέλουμε υποσυνείδητα να υπάρχει στη ζωή μας.

«Να το έχετε στο μυαλό σας αν δείτε κάποιον πρώην σας» συνεχίζει.

Πληροφορίες: BustleThe List