Γιατί η Αθήνα είναι μία από τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς. Τι αποκαλύπτει βρετανική έρευνα

4256
Βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι η Αθήνα είναι μία από τις χειρότερες πόλεις του κόσμου για τους οδηγούς.

Στην έρευνα για τις 100 «καλύτερες – χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους ΙΧ» η Αθήνα βρέθηκε στην 90η θέση συγκεντρώνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία μετά τη Μόσχα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μεξικό, το Σάο Πάολο, την Μπογκοτά, το Καράτσι, το Λάγος, την Καλκούτα, το Ουλάν Μπατόρ και το Μουμπάι. Στην κορυφή της λίστας ως η καλύτερη πόλη για τους οδηγούς βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά.

Σύμφωνα με την έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Mister Auto, η Αθήνα κατέχει τη 12η χειρότερη βαθμολογία για την ποιότητα των δρόμων της. Αντιθέτως για το καλύτερο οδικό δίκτυο στις πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν τέσσερις πόλεις της Ελβετίας.

Χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η Ελλάδα και για τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Συγκεκριμένα καταλαμβάνει την 91η θέση, με τους οδηγούς να κινούνται σχεδόν σημειωτόν. Ακόμα, η Αθήνα τοποθετείται στην τρίτη χειρότερη θέση, μετά την Καλκούτα και το Μουμπάι ως προς την ηλικία των Ι.Χ. (στα 15 έτη έναντι περίπου πέντε στο Ντουμπάι).

Στην έρευνα μελετήθηκαν και οι τιμές της βενζίνης. Η Ελλάδα κατέλαβε την 6η θέση στις πιο ακριβές χώρες για τη βενζίνη με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,79 ευρώ/ λίτρο μετά το Τελ Αβίβ, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και το Όσλο.

Η έρευνα μελέτησε και τη συμπεριφορά των οδηγών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οι Αθηναίοι οδηγοί εμφανίζονται ως οι πιο οξύθυμοι, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά ή έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο 70,85 φορές στις 100.

Τους Αθηναίους ξεπερνούν σε ταμπεραμέντο οι οδηγοί σε Μπογκοτά και Βομβάη με ποσοστά μεγαλύτερα του 95 ενώ οι πιο φιλήσυχοι οδηγοί βρίσκονται στη Σιγκαπούρη με βαθμολογία 2,65/100 και ακολουθείται από το Ντουμπάι και την Οττάβα.