Έφηβοι βάζουν στο αμάξι τους κοάλα και τα σώζουν από τις φωτιές στην Αυστραλία (βίντεο)

1636
Mε τις φωτιές να εξαπλώνεται, η ανάγκη των αβοήθητων ζώων για προστασία μεγαλώνει.
Τα αυστραλιανά και διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν κοάλα, καγκουρό, άλογα και άλλα ζώα να σώζονται από πυροσβέστες και εθελοντές, που με αυταπάρνηση ρίχνονται στις φλόγες.

Μία τέτοια περίπτωση αφορά και το βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Reddit και δείχνει δύο ξαδέρφια να περιηγούνται με το αμάξι τους σε περιοχές που πλήττονται από τις φωτιές και να βάζουν σε αυτό κοάλα μαζικά, ώστε να τα σώσουν από τις φωτιές.

Το βίντεο δείχνει μια καμπίνα αυτοκινήτου γεμάτη με κοάλα, στην περιοχή Kangaroo island, το ήμισυ της οποίας φέρεται να έχε καταστραφεί από τις πυρκαγιές, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 20.000 κοάλα.

Πρόκειται για έναν 18χρονο και έναν 19χρονο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι με αυτό τον τρόπο έσωσαν περίπου 20 κοάλα, 6 από τα οποία έμειναν ορφανά και 2 ήταν μητέρες με τα μικρά τους. Μπορεί να μοιάζει μια μικρή κίνηση, σίγουρα όμως δεν είναι αμελητέα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τώρα στις φωτιές της Αυστραλία έχουν χάσει τη ζωή τους 500 εκατ. ζώα, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών ζώων θα ανέλθει σε ένα δισ.