Βρετανίδα τουρίστρια πέθανε σε 36 ώρες από την κατανάλωση άψητου κοτόπουλο σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Ποια συμπτώματα εμφάνισε

8645
Από τροφική δηλητηρίαση πέθανε μια Βρετανίδα μητέρα που κατανάλωσε μερικές μόλις μπουκιές άψητου κοτόπουλο σε εστιατόριο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα.

Η 37χρονη Νάταλι Ρόνσλεϊ είχε έρθει για διακοπές με τον σύζυγό της Στιούαρτ και τους δυο γιους της στο ελληνικό νησί. Η γυναίκα αθλούνταν και έκανε έκανε τρίαθλο, έτσι η κατάσταση της υγείας ήταν πολύ καλή.

Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, ένα βράδυ είχαν πάει όλοι μαζί να δειπνήσουν στο μπουφέ του εστιατορίου. Ο σύζυγός και τα παιδιά έφαγαν ζυμαρικά, ψωμί και λουκάνικα. Η γυναίκα προτίμησε κοτόπουλο, σαλάτα, γαρίδες και λαχανικά. Άρχισαν να τρώνε τα φαγητά τους, όταν ο άνδρας παρατήρησε ότι το κοτόπουλο ήταν άψητο και σε σημεία έβγαζε ακόμη αίμα.
Η Ρόνσλεϊ πήγε στο μπουφέ και αντικατέστησε το κομμάτι της με ένα καλύτερα ψημένο. Είχε φάει ελάχιστες μπουκιές από το πρώτο.

Μερικές ώρες αργότερα, η γυναίκα άρχισε να μην νιώθει καλά. Έκανε εμετό και ο σύζυγός της κάλεσε γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ότι είχε γαστρεντερίτιδα. Συμβούλευσε το σύζυγό και τα παιδιά να μην την πλησιάζουν για να μην κολλήσουν. Το πρωί ο σύζυγός και τα παιδιά πήγαν να φάνε πρωινό και έπειτα στην παραλία. Η Ρόνσλεϊ έμεινε στο δωμάτιο για να αναρρώσει.
Όταν γύρισαν κατά τις 11, η 37χρονη είπε στον άνδρα της ότι ένιωθε να χειροτερεύει, έτσι μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της περιοχής, απ’ όπου λίγο αργότερα την μετέφεραν στο νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του συζύγου της «πονούσαν τα πόδια της κι είχε κόκκινα σημάδια στο κορμί της».

Η προϊσταμένη συνέστησε την άμεση μεταφορά αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική Ελλάδα που διέθετε καλύτερες εγκαταστάσεις. Η ασφαλιστική της γυναίκας δεν το το θεώρησε αναγκαίο.
Τις επόμενες ώρες έφτασε ο αδελφός της με την κόρη του. Γύρω στη μία το βράδυ διαπιστώθηκε ότι ο σφυγμός της 37χρονης ήταν αδύναμος.
Οι δυο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν. Νοσοκόμες έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και ους απομάκρυναν από το δωμάτιο. Ύστερα από περίπου 5 λεπτά, μια από τις νοσοκόμες βγήκε από το δωμάτιο και τους ανακοίνωσε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ιατροδικαστών, σχηματίστηκαν θρόμβοι αίματος σ’ όλο της τη σώμα μπλοκάροντας τα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που της προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.
Μέσα σε 36 ώρες από τη στιγμή που κατανάλωσε το ωμό κοτόπουλο, ο οργανισμός της κατέρρευσε.

«Εξαρτάται από τα γονίδια. Υποθέτοντας ότι κόλλησε E. Coli (κολοβακτηρίδιο) από ωμό κοτόπουλο φαίνεται πολύ λογική θεωρία. Και το σημείο καμπής είναι όταν αρχίζει να προκαλεί διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, οπότε είσαι καταδικασμένος. Είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία και η αλληλουχία των συμβάντων που εξιστόρησε ο κ. Ρόνσλεϊ συνάδει μ’ αυτή την άποψη. Όταν οι ασθενείς λένε ότι νιώθουν πολύ άσχημα, μπορεί σε μια μέρα να πεθάνουν. Λίγα μπορούν να γίνουν από τη στιγμή που μολυνθεί κάποιος». ανέφερε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σεμπάστιαν Λούκας στο δικαστήριο, ο οποίος εξήγησε και πως παρόλο που ήταν υγιής, τα γονίδια της δεν μπόρεσαν να «πολεμήσουν» τα βακτήρια του ωμού κρέατος.

Το περιστατικό έγινε στις 13 Αυγούστου το 2017, αλλά βγήκε φέτος στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Νοσοκόμες γελούσαν δίπλα σε ασθενή που ζητούσε βοήθεια και τελικά πέθανε (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Ιατρικά λάθη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ποιες είναι οι βασικότερες αιτίες που οδηγούν τους γιατρούς σε μοιραία σφάλματα