Το θρυλικό παστίτσιο γίγας που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλα παραδοσιακά φαγητά από την Ελλάδα

2982
Περιζήτητο έχει γίνει το παστίτσιο στη Νέα Υόρκη, το φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές στην Ελλάδα.
Αυτό οφείλεται στον σεφ Αναστάσιο Μυτιληναίο, ο οποίος διατηρεί μαζί με την οικογένειά του ελληνικό εστιατόριο στο Μπρούκλιν.

Οι πελάτες έχουν εντυπωσιαστεί με τη ξεχωριστή γεύση του, αλλά και το τεράστιο και χορταστικό κομμάτι που τους σερβίρεται.
Πολλοί ταξιδεύουν μέχρι και μια ώρα για να το γευτούν, αναζητώντας αυθεντικές σπιτικές γεύσεις. Ολόκληρο το ταψί ζυγίζει περισσότερο από 13 κιλά, ενώ το κάθε κομμάτι ξεπερνά το μισό κιλό και κοστίζει 15.95 δολάρια.

«Μεγαλώνοντας, το παστίτσιο ήταν πάντα μέρος του μενού στο σπίτι μου. Η μαμά μου το έφτιαχνε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.» είπε ο Αναστάσιος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία παρασκευής του παστίτσιου που ακολουθεί ο Αναστάσιος Μυτιληναίος σύμφωνα με την καθοδήγηση της μητέρας του:

@somethingreek in Brooklyn serves this giant pastitsio tray. ? #insidercheese

A post shared by INSIDER cheese (@thisisinsidercheese) on

Το εστιατόριο του ονομάζεται «Somethingreek» που σημαίνει «Κάτι ελληνικό». Εκτός από το παστίτσιο, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος και η ομάδα του φτιάχνουν και άλλες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, όπως γεμιστά, χωριάτικη σαλάτα, πίτες, ψητά και θαλασσινά με τον τρόπο που τα μαγείρευε η Ελληνίδα μητέρα του, αλλά και τυλιχτά σουβλάκια.

«Το μυστικό για να γίνει νόστιμο το φαγητό είναι να μαγειρευτεί σωστά με τα καλύτερα υλικά. Τα φρέσκα υλικά είναι υψίστης σημασίας για μας» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου.

«Το φαγητό μας, από το κοτόπουλο και το χοιρινό γύρο μέχρι και το τζατζίκι και τη φάβα, γίνονται με τα καλύτερα υλικά με σπιτική φροντίδα. Έχουμε δικό μας κρεοπώλη που μας παρέχει τα κρέατα και η μητέρα μας μαγειρεύει τα περισσότερα φαγητά χρησιμοποιώντας τις συνταγές που έκανε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της».
Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος προσκαλεί όλη τη γειτονιά να δειπνήσει στο τραπέζι της μητέρας του, στο μοναδικό σημείο της Νέας Υόρκης που μπορεί κάποιος να φάει ελληνικό φαγητό.

Διαβάστε επίσης: Τηγανητές πατάτες. Οι αντικρουόμενες επιστημονικές έρευνες για το αν είναι ή δεν είναι ανθυγιεινές