Το μεγάλο μυστικό για να διαλέγετε νόστιμο καρπούζι. Τι ρόλο παίζει το βάρος και η λεία επιφάνεια
Το καρπούζι είναι πάντα ένα αίνιγμα. Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι γλυκό, άγευστο ή άγουρο. Έχει όμως σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν τι κρύβει μέσα.
Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.
Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά του (όχι εκεί που είναι το κοτσάνι του) και προσέξτε αν το χρώμα της είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, τότε καλό είναι να μην το πάρετε. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε μας το είπε ο μανάβης. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει κατευθείαν και δεν χρειάζεται στρίψιμο τότε πάει να πει ότι το καρπούζι κόπηκε από το μποστάνι όταν ήταν ώριμο, και άρα θα είναι μέλι.
Αρχική φωτογραφία: Pexels. Πηγή κειμένου: spirossoulis.com