Πώς να καταλαγιάσετε το φούσκωμα μετά από πολύ φαγητό. Φυσικοί τρόποι για άμεση ανακούφιση

4730
Κατά τη διάρκεια των εορτών, τα εδέσματα είναι πολλά, με αποτέλεσμα και οι πιο εγκρατείς να μην αντιστέκονται στις απολαύσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έντονο φούσκωμα στην κοιλιά, που προκαλεί δυσφορία.

«Το αλάτι που καταναλώνουμε σε αφθονία μέσα στις γιορτές, προσελκύει ιόντα νερού (το ίδιο κάνει και η ζάχαρη). Οι μερίδες μεγαλώνουν και το στομάχι, που είναι στην πραγματικότητα ένας μυς, θα νιώσει ούτως ή άλλως περίεργα αν το τεντώσεις, με μια μεγαλύτερη από το συνηθισμένο ποσότητα φαγητού. Προσθέστε σε αυτό και την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ (που προκαλεί επιπλέον φούσκωμα και αφυδάτωση) και έχεις την τέλεια συνταγή για ένα σώμα πρησμένο και χωρίς ενέργεια», εξηγεί η διατροφολόγος Monica Auslander Moreno.

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι, με τους οποίους βοηθάτε τον οργανισμό να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, μετά τις κραιπάλες των γιορτών.

Καταναλώστε προβιοτικά
Τα προβιοτικά βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και του στομάχου.
Μετά από ένα μεγάλο γεύμα, προτιμήστε να φάτε γιαούρτι, για να ανακουφιστείτε άμεσα από το πρήξιμο και να βοηθήσετε τη διαδικασία της πέψης. Το τσάι kombucha, είναι σχετικά άγνωστη, αλλά αρκετά λειτουργική επιλογή για το φούσκωμα.

Πιείτε πολύ νερό
«Το νερό είναι ο υπέρτατος διαλύτης. Ζητώ από τους πελάτες μου να πίνουν 2-3 λίτρα νερό κάθε μέρα ώστε τα ούρα τους να είναι διάφανα ή ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα», αναφέρει η διατροφολόγος Moreno.
Πιείτε πολύ νερό, όχι μόνο για την ενυδάτωση που προσφέρει στον οργανισμό, αλλά κι επειδή βοηθάει με το φούσκωμα, τη δυσπεψία και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι ή εναλλακτικά, μια κάψουλα με λάδι μέντας.

Πιείτε τσάι μέντας
Το τσάι μέντας βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, του αναστατωμένου στομάχου, της καούρας και του πρηξίματος. Μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι ή εναλλακτικά, μια κάψουλα με λάδι μέντας. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Φάτε πρασινάδες
Μετά από μια ημέρα άφθονου φαγητού, την επόμενη φροντίστε να φάτε άφθονα φυλλώδη λαχανικά. Σπανάκι, χόρτα και πράσο, είναι μερικές επιλογές, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προτιμήστε να τα φάτε όσο πιο λιτοδίαιτα μπορείτε, στον ατμό ή βραστά.
Προσοχή αν τα φάτε ωμά, μάλλον θα επιδεινώσουν το φούσκωμα.

Μην κοιμηθείτε
Μετά από κάθε γεύμα,  ο ύπνος είναι ο πιο μεγάλος πειρασμός. Προσπαθήστε να αντισταθείτε και να μην κοιμηθείτε. Βγείτε έξω από το σπίτι, για μια βόλτα ή έναν περίπατο.
Αν δεν κοιμηθείτε και επιλέξετε να περπατήσετε, θα βοηθήσετε να επιταχύνει η διαδικασία της πέψης και να παραμείνουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η δίαιτα που υπόσχεται ότι ανιχνεύει τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα και πρήξιμο. Ποια τρόφιμα ενοχοποιούνται

 

Διαβάστε επίσης: Πότε πρέπει να κάνουμε αποτοξίνωση από το φαγητό. Ποιες τροφές δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας και πως καθαρίζει