Πώς να χάσετε κιλά τρώγοντας μακαρόνια. Τα μυστικά για να να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες

2722
Το ιδανικό σενάριο για όλους, είναι να τρώνε οτιδήποτε φαγητά θέλουν, χωρίς όμως να παίρνουν κιλά. Η αλήθεια είναι, ότι οι τροφές που λατρεύουν οι περισσότεροι, είναι και οι πιο λιπαρές ή έχουν υδατάνθρακες, επομένως αυξάνουν το βάρος.

Τα μακαρόνια είναι μια από τις «αδυναμίες» πολλών, όμως είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και δεν συνιστάται από τους διατροφολόγους να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, αν κάποιος θέλει να ελέγχει το σωματικό του βάρος.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος για όσους αγαπούν τα μακαρόνια, να τα τρώνε χωρίς τύψεις.
Το πρώτο «μυστικό» είναι να επιλέγετε μακαρόνια ολικής άλεσης, καθώς περιέχουν πολλές περισσότερες ίνες από τα κλασσικά άσπρα μακαρόνια. Τρώγοντας την ίδια ποσότητα, χορταίνουν για το ίδιο ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Το δεύτερο «μυστικό» είναι να μην τα βράζετε πολύ. Τα μακαρόνια έχουν μέτριο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι η συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα, μετά την κατανάλωση μακαρονιών, δεν είναι μεγάλη. Το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να έχει έντονο το αίσθημα πείνας πολύ νωρίτερα από το φυσιολογικό. Αν βράζετε τα μακαρόνια λιγότερο, ο γλυκαιμικός δείκτης θα είναι πιο χαμηλός. Συγκεκριμένα, με 5 λεπτά βράσιμο, ο δείκτης φτάνει το 38, ενώ με 20 λεπτά βράσιμο το 64. Το βράσιμο για λιγότερη ώρα, εγγυάται λιγότερη πείνα και αδυνάτισμα.

Το τελευταίο «μυστικό», είναι με τι επιλέγετε να φάτε τα μακαρόνια. Η καλύτερη επιλογή είναι η κόκκινη σάλτσα ή το σκέτο τυρί.
Πολλές φορές, το συστατικό που παχαίνει είναι η σάλτσα που επιλέγει κανείς και όχι τα μακαρόνια. Αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και οποιοδήποτε άλλο λιπαρό συστατικό επιλέγετε συνήθως. Η λιγότερο παχυντική επιλογή είναι η κόκκινη σάλτσα ή το τυρί, καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά είναι εξίσου γευστικά.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τρώμε αλλά εξακολουθούμε να πεινάμε. Τροφές που μας ανοίγουν την όρεξη και δεν μπορούμε να σταματήσουμε

 

Διαβάστε επίσης: Λίστα με τις τροφές που δεν τρώνε οι καρδιολόγοι. Κάτι ξέρουν παραπάνω