Παχαίνει το βραδινό φαγητό; Μύθος ή αλήθεια; Συμβουλές για να αποφύγετε το βραδινό τσιμπολόγημα

3109
Το γεγονός ότι το βραδινό φαγητό παχαίνει αποτελεί μύθο.

Στην πραγματικότητα, αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην αύξηση του βάρους είναι η διατροφή.

Αν και μελέτες σε ζώα έχουν συνδέσει την κατανάλωση φαγητού το βράδυ με αυξημένο βάρος, οι μελέτες σε ανθρώπους όμως δείχνουν ότι η διατροφή που δίνει περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες, είναι αυτή που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, χωρίς να συνδέεται με την ώρα της ημέρας που γίνεται η κατανάλωση της.

Ουσιαστικά αν τρώτε χωρίς να υπερβαίνετε τις καθημερινές σας θερμιδικές ανάγκες, δε θα παρατηρήσετε αύξηση του σωματικού σας βάρους επειδή τρώτε τη νύχτα.

Αν νιώσετε ότι πεινάτε μετά το δείπνο σας μπορείτε να καταναλώσετε σνακ χωρίς χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Για παράδειγμα μπορείτε να φάτε  φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δύο φέτες γαλοπούλας, μια φέτα τυρί ή ένα γιαούρτι.

Αυτό το οποίο είναι καλό να προσέξετε είναι να μην επιλέγετε ανθυγιεινά ή/και λιπαρά τρόφιμα αργά τη νύχτα. Οι επιλογές αυτές και θα σας επιβαρύνουν με υπερβολικές θερμίδες και θα υποβαθμίσου την ποιότητα του ύπνου σας.

Παράλληλα, αν θέλετε να αποφύγετε το βραδινό τσιμπολόγημα, προσπαθήστε να καταναλώσετε ένα πλούσιο πρωινό, καθώς και τρώτε πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα σας, ώστε να μην σας δημιουργηθεί το αίσθημα της πείνας το βράδυ

Το σίγουρο είναι ότι δε θα παχύνετε τρώγοντας τη νύχτα, αρκεί να μην υπερβαίνετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε θερμίδες.