Η νέα «γκουρμέ» συνταγή με αυγά που έχει γίνει μόδα στο Instagram. Το ασπράδι γίνεται μαρέγκα.

1896

Η νέα μόδα στο instagram είναι τα «αυγά-σύννεφα» ή αλλιώς τα egg-cloud, όπως ονομάζονται στον κόσμο του διαδικτύου. Πρόκειται για αυγά μάτια που φτιάχνονται με μαρέγκα και ψήνονται στο φούρνο. Η προετοιμασία τους μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μέσα στο «σύννεφο» που έχει δημιουργηθεί από το ασπράδι, εκτός από τον κρόκο μπορεί να μπει και τριμμένο τυρί, αρωματικά και μικρά κομματάκια μπέικον που θα απογειώσουν τη γεύση.

First time cooking a #CloudEgg #whippedegg #eggontoast #perfectegg #healthy #cloudeggs

A post shared by Pho2u! (@pho2u) on

Here you go Abbey…☁️?? #CloudEgg

A post shared by TOPH (@7oph) on

#cloudegg

A post shared by BigPlateLittlePlate (@bigplatelittleplate) on

Anyone had a #cloudegg yet? What are they like? May make some today ? #cloudeggs #newtrend

A post shared by One Melling Road (@onemellingroad) on

Ο τρόπος παρασκευής είναι απλός και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής:
Διαχωρίστε τον κρόκο από το αυγό
Χτυπήστε το ασπράδι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα που στέκεται.
Στο σημείο αυτό μπορεί να προσθέστε τα υλικά που θέλετε στα ασπράδια σας. Καλό είναι να μην τα παραφορτώσετε, προκειμένου να διατηρήσουν τον όγκο και την αέρινη υφή τους. Γενικά, τυρί κρέμα, τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή/και κυβάκια ζαμπόν και μπέικον είναι ιδανικές επιλογές.
Στρώστε τη μαρέγκα δίνοντας σχήμα σύννεφου σε ταψάκι, φροντίζοντας να διαμορφώσετε μια κοιλότητα στο κέντρο όπου θα μπει το αυγό.
Βάλτε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC και ψήστε για 8-10 λεπτά. Γενικά το μυστικό είναι να έχετε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθεί γρήγορα το ασπράδι, αλλά να παραμείνει όσο γίνεται πιο λευκό.
Ανοίξτε το φούρνο και προσθέστε στο κέντρο των «σύννεφων» από ένα κρόκο. Συνεχίστε το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμη να ψηθεί και ο κρόκος.

Από εδώ και πέρα οι επιλογές είναι αμέτρητες. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένα chives, λευκό και μαύρο σουσάμι. Σερβίρετε πάνω σε φρυγανιές ή ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί και… απολαύστε!!

 

Με πληροφορίες από το news247.

Διαβάστε επίσης στο news247: Η αλήθεια για τους ρόμβους στις τσάντες. Σε τι τελικά χρησιμεύουν