Μπρόκολο. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να διατηρήσει την αντικαρκινική του ιδιότητα

3977
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από τον καρκίνο.

Ωστόσο για να διατηρήσει την αντικαρκινική του ιδιότητα πρέπει να μαγειρευτεί σωστά. Έτσι σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου για να διατηρήσει το μπρόκολο ένζυμο μυροσινάση που είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό για πέντε λεπτά.

Αν το μπρόκολο μαγειρευτεί στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, ψηθεί, ζεσταθεί στα μικροκύματα ή μαγειρευτεί με άλλο τρόπο όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, αυτό το ένζυμο καταστρέφεται, όπως και αντικαρκινικές ιδιότητες του.