Λαχανικά που ενυδατώνουν τον οργανισμό και προστατεύουν από ζάλη, μυϊκές κράμπες και ξηροδερμία

4956

Ο οργανισμός αφυδατώνεται, όταν χάνει περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνει και το σώμα δυσκολεύεται να εκτελέσει τις φυσιολογικές του λειτουργίες.
Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι, ο οργανισμός χρειάζεται ενυδάτωση, είναι μεταξύ άλλων, η κούραση, ο πονοκέφαλος ή η ζάλη, οι μυϊκές κράμπες και η ξηροδερμία.
Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές, που ενυδατώνουν τον οργανισμό, ενισχύοντας παράλληλα και την υγεία.

Οι 5 τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό

#1 Αγγούρι

Το αγγούρι έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, από οποιαδήποτε άλλη τροφή.
Η συστηματική του κατανάλωση, αναζωογονεί την επιδερμίδα, καθώς περιέχει βιταμίνες A, B, C, μαγνήσιο, κάλλιο και πυρίτιο, που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος.
Αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα, βελτιώνει την υγεία των αρθρώσεων και λειτουργεί θεραπευτικά σε παθήσεις που σχετίζονται με τα νεφρά.

#2 Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι ενυδατώνει τον οργανισμό και παράλληλα βοηθάει στην απώλεια βάρους, αφού δεν έχει καθόλου λίπος, αλλά ελάχιστες θερμίδες.
Δρα ενάντια στον καρκίνο, καθώς η ανάμειξή του με το σάλιο δημιουργεί ισοθειοκυανίνη, μια ουσία που ενεργοποιεί τα ηπατικά ένζυμα, που καταπολεμούν την ασθένεια.

#3 Καρότο

Το  καρότο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση παθήσεων του δέρματος και καθυστερούν τη γήρανση της επιδερμίδας.
Περιέχει βήτα-καροτένιο, που προστατεύει από ασθένειες της καρδιάς, ενώ επιπλέον είναι πολύ βοηθητικό για την όρασή.
Ο χυμός από το καρότο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και σε βιταμίνη C, ενυδατώνοντας σε βάθος τον οργανισμό.

#4 Ραπανάκι
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που έχει το ραπανάκι, είναι οι ικανότητες ψύξης, προφυλάσσοντας από τη θερμοπληξία.
Πέρα από τον ψευδάργυρο και τον φώσφορο που κάνουν το δέρμα λαμπερό, οι βιταμίνες που περιέχονται στο ραπανάκι, αποτρέπουν τις λοιμώξεις και λειτουργούν ως αντιπυρετικό.

#5 Ντομάτα

Η ντομάτα ενυδατώνει τον οργανισμό, λόγω του νερού που περιέχει.
Τα οφέλη της είναι περισσότερα, καθώς ελέγχει τα συμπτώματα του άσθματος, είναι ευεργετική τροφή για τις εγκύους γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ενισχύει την υγεία των οστών και της καρδιάς.
Αυτό που δεν είναι γνωστό για τη ντομάτα, είναι πως το κουμαρικό και χλωρογενικό οξύ που περιέχουν, αναιρεί τη ζημιά που κάνει το κάπνισμα στον οργανισμό, αντικρούοντας τις καρκινικές ουσίες που παράγονται.

 Διαβάστε επίσης: Αγκινάρα: η άγνωστη «υπερτροφή». Πώς ωφελεί την υγεία και πώς μπορεί να καταναλωθεί