Κατακράτηση υγρών. Το εύκολο ρόφημα που βοηθά στην καταπολέμησή της γρήγορα και αποτελεσματικά

2683
Ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας είναι η κατακράτηση υγρών στο σώμα. Πρόκειται για την υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις διάφορες κοιλότητες του σώματος.

Τα συμπτώματα της ήπιας κατακράτησης υγρών είναι κυρίως πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος, αλλά κυρίως στο πρόσωπο, στα δάχτυλα, τα πόδια και τους αστραγάλους.
Το 70% του σώματος αποτελείται από νερό, το οποίο κρατάτε σε σταθερά επίπεδα με τη βοήθεια των ορμονών που ονομάζονται προσταγλανδίνες. Τα περιττά υγρά απομακρύνονται γρήγορα μέσω των νεφρών με τη μορφή των ούρων.
Η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες. Η υψηλή πίεση, προβλήματα στην καρδιά ή τα νεφρά, η εγκυμοσύνη, η καθιστική ζωή, η χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, ακόμη και η έμμηνος ρύση των γυναικών μπορεί να προκαλέσουν την αυξημένη συσσώρευση υγρών στο σώμα. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου που έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο στα πόδια.

Ένα φυσικό σκεύασμα που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ήπιας κατακράτησης υγρών στο σώμα, είναι ένας πράσινος φυσικός χυμός.
Η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή, καθώς αναμειγνύεται ένα αγγούρι, μισό μικρό καρπούζι και χυμό από μισό μοσχολέμονο σε ένα μπλέντερ και τον σουρώνουμε.
Αυτά τα υλικά είναι πλούσια σε νερό και έχουν διουρητικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να αποβάλλει τα περιττά υγρά και άλατα.

Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι περισσότερο σοβαρό, πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό, καθώς οι σπιτικές συνταγές δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας; Η πιο αποτελεσματική άσκηση για να την αντιμετωπίσετε

 

Διαβάστε επίσης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ραγάδες. Γιατί εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες. Πώς φεύγουν ακόμη και με φυσικό τρόπο