Γιατί μαζεύονται έντομα στα βαζάκια των μπαχαρικών. Τι να κάνετε για να τα εξαφανίσετε

2302
Τα μπαχαρικά και τα βότανα συνήθως φυλάσσονται σε βάζα μέσα στα ντουλάπια. Όμως, πολλές φορές μέσα στα βάζα βρίσκονται έντομα, κυρίως στα μπαχαρικά που έχουν βάση το πιπέρι, όπως η πάπρικα, το καγιέν και το τσίλι.

«Η οικογένεια του πιπεριού περιέχει τις απαραίτητες διατροφικές απαιτήσεις για πολλαπλές γενιές αποθηκευτικού προϊόντος σκαθαριού για να διατηρηθούν επιτυχώς στη ζωή», αναφέρει η Jody M. Green, εντομολόγος στο Nebraska Extension στο Lancaster County.

Τα συγκεκριμένα έντομα ονομάζονται cigarette και drugstore beetles. Βρίσκονται στην ίδια οικογένεια και έχουν κόκκινο-καφέ χρώμα και μέγεθος όσο ένα σουσάμι.

Τα δύο είδη συρρέουν στον αποξηραμένο καπνό και στα φαρμακευτικά προϊόντα.
Μοιάζουν συχνά με σκουλήκια που μεταμορφώνονται, μπαίνουν μέσα από τα κενά και τα ανοίγματα των συσκευασιών.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να σταματήσουν την αναπαραγωγή.
Ο πρώτος τρόπος είναι να κοιτάτε στο σούπερ μάρκετ τις συσκευασίες, αν είναι καλά κλεισμένες ή έχουν ήδη ζωύφια μέσα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται ήδη ζωύφια μέσα στις συσκευασίες.

Μπορείτε επίσης να βάλετε τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για τέσσερις ημέρες στους -17. Μετά μπορείτε να το βάλετε πίσω στο ντουλάπι.
Φροντίζετε πάντα να είναι καθαρά τα βάζα για τα μπαχαρικά, αλλά και τα ντουλάπια.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζατε ότι το κάρυ μπορεί να περιέχει ως 40 μπαχαρικά; Το μπαχαρικό που κάνει καλό στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο ήπαρ

 

Διαβάστε επίσης: Η χώρα με τα χρώματα, τα μπαχαρικά και τα παλάτια στην άμμο. Εκεί έφθασε ο Ηρακλής για να βρει τα μήλα των Εσπερίδων. Μαγευτικό φωτογραφικό ταξίδι στο Μαρόκο