Φάτε ρύζι χωρίς να παχύνετε. Το «μυστικό» συστατικό και η συνταγή που υπόσχεται λιγότερες θερμίδες

1832
Μία κανονική μερίδα μαγειρεμένου ρυζιού έχει περίπου 240 θερμίδες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο τρόπος μαγειρέματος παίζει σημαντικό ρόλο στις θερμίδες του φαγητού, ακόμη και στο ρύζι.

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας και να βάλετε το ρύζι να σιγοβράζει στο νερό για 40 λεπτά. Αφού βράσετε το ρύζι, αφήστε το στο ψυγείο για 12 ώρες.

Οι ειδικοί έκαναν αναλύσεις σε 38 διαφορετικά είδη ρυζιού από τη Σρι Λάνκα. Διαπίστωσαν ότι αν γίνεται αυτή η διαδικασία, υπάρχει 10 φορές περισσότερο ανθεκτικό άμυλο από το κανονικό ρύζι. Το ανθεκτικό άμυλο είναι γνωστό ως υδατάνθρακας που αδυνατίζει.

Οι περισσότεροι αμυλούχοι υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη στο λεπτό έντερο και στη συνέχεια απορροφώνται από το αίμα. Ο οργανισμός τα χρησιμοποιεί είτε ως ενέργεια, είτε τα αποθηκεύει στο σώμα ως λίπος.
Το ανθεκτικό άμυλο δεν ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Αυτό το είδος υδατάνθρακα δεν σταματάει στο λεπτόν έντερο και πάει κατευθείαν στο παχύ έντερο.

Χάρη στην αργή πέψη του ανθεκτικού αμύλου, βελτιώνεται ο μεταβολισμός, σταθεροποιούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενισχύεται η μικροχλωρίδα του εντέρου.

Δοκιμάστε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος και καταναλώστε λιγότερες θερμίδες από το ρύζι.

Διαβάστε επίσης: Ποια τροφή που καταναλώνουμε όλοι, αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, αν ζεσταθεί πάνω από δύο φορές.

 

Διαβάστε επίσης: Η διατροφή του Μπρους Λη. Ρύζι, χυμοί λαχανικών και πρωτεϊνούχα ροφήματα, μερικά από τα «μυστικά» του