Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσουμε τα φρούτα εύκολα και γρήγορα. Δείτε το βίντεο
Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Βίντεο συγκέντρωσε εύκολους τρόπους για να καθαριστούν κάποια φρούτα χωρίς ιδιαίτερη χρήση του μαχαιριού και χωρίς να «τρέξουν» οι χυμοί τους.
Πορτοκάλια
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις δύο άκρες του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, κάνουμε μια ρωγμή πάνω στη φλούδα και με τα χέρια ανοίγουμε το πορτοκάλι. Έτσι, τα κομμάτια ξεκολλάνε από τη φλούδα πιο εύκολα.
Αβοκάντο
Κόβουμε με ένα μαχαίρι γυρώ γύρω το αβοκάντο σε τέσσερα σημεία. Το μαχαίρι πρέπει να μπει μέσα στον καρπό μέχρι να ακουμπήσει στο κουκούτσι που βρίσκεται στη μέση. Τραβάμε ένα ένα τα κομμάτια, ενώ η φλούδα αφαιρείται με τα χέρια, καθώς το αβοκάντο είναι πολύ μαλακό.
Μάνγκο
Αφού πλύνουμε το φρούτο, κόβουμε κομμάτια μαζί με τη φλούδα. Παίρνουμε ένα ποτήρι και πιέζουμε το κομμάτι πάνω στις τοιχώσεις του ποτηριού, ώστε η φλούδα να μείνει στο εξωτερικό μέρος και το κομμάτι να πέσει μέσα στο ποτήρι.
Φράουλες
Παίρνουμε ένα καλαμάκι και το περνάμε στο εσωτερικό μέρος της φράουλας, σαν να τη σουβλίζουμε. Έτσι, θα απομακρυνθεί το κοτσάνι, εύκολα και γρήγορα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα κεράσια.
Ακτινίδιο
Κόβουμε τις δυο άκρες με ένα μαχαίρι. Αφαιρούμε το εσωτερικό του ακτινιδίου με ένα κουτάλι.
Μπανάνα
Μπορεί οι περισσότεροι να κόβουν την μπανάνα από το κοτσάνι, αλλά ο σωστός τρόπος είναι από την ανάποδη μεριά.Η άλλη πλευρά είναι πιο μαλακή και έτσι ξεφλουδίζεται πιο εύκολα. Άλλωστε, ακόμη και οι μαϊμούδες έτσι την καθαρίζουν.
Καρπούζι
Το κόβουμε στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι. Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια κάθετα και οριζόντια.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης: Ανακάλυψαν τρόπο να συντηρούνται τα τρόφιμα δυο φορές περισσότερο από το κανονικό. Και είναι απόλυτα φυσικός
Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι καλό να τρώμε τα φρούτα με τη φλούδα; Πού τρώνε ακόμη και τη φλούδα της μπανάνας