Ασκήσεις που απαλύνουν τους μυϊκούς πόνους. Γίνονται στο σπίτι χωρίς όργανα ή βάρη και είναι αποτελεσματικές

15287

Για να απαλυνθούν οι διάφοροι μυϊκοί πόνοι, πολλοί επιλέγουν τη γυμναστική, που έρευνες δείχνουν ότι βελτιώνει αισθητά τα ενοχλητικά συμπτώματα από το πιάσιμο και την καταπόνηση.
Ο πόνος οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και χρειάζεται να χαλαρώσουν οι μυς, για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί.
Η αθλητική δραστηριότητα χαλαρώνει τους μυς και συγχρόνως τους γυμνάζει.
Όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, υπάρχει λύση και για όσους δεν επιθυμούν να προπονούνται στο γυμναστήριο.
Με απλές ασκήσεις στο σπίτι, εύκολα συνδυάζεται η αποβολή λίπους με την μυική ενδυνάμωση, που θα εξαλείψει τα πιασίματα και τους πόνους των μυών.
Τα βάρη δεν είναι απαραίτητα, ούτε και τα υπόλοιπα όργανα γυμναστικής, τα αποτελέσματα όμως είναι εντυπωσιακά.

Για να σταματήσει ο μυικός πόνος, πρέπει να βελτιωθεί η στάση σώματος, καθώς συχνά οι ενοχλήσεις αποδίδονται στην αδυναμία του κορμού να στηρίξει το σωματικό βάρος.
Οι ασκήσεις που βοηθούν στην καλή στάση και στήριξη είναι οι κάμψεις και η σανίδα, που δυναμώνουν τους μυς της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ντακότα, υποστηρίζουν πως η ευλυγισία παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή του πόνου.
Προτείνουν ασκήσεις με περισσότερη ένταση, όπως επιτόπιο γρήγορο τρέξιμο, αλλά και ασκήσεις αντοχής, κάμψεις και επικύψεις.
Το επιτόπιο τρέξιμο και τα άλματα, ανήκουν στις αερόβιες ασκήσεις που αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς.
Ανάμεσα στις αποτελεσματικότερες μορφές άσκησης, είναι τα καθίσματα και οι προβολές.
Για τους πιο προχωρημένους, επιτρέπονται και οι παραλλαγές των ασκήσεων, ώστε να γυμναστούν ταυτόχρονα περισσότεροι μυς.
Δηλαδή όσοι έχουν καταφέρει να κάνουν σανίδα για αρκετή ώρα, μπορούν να δοκιμάσουν να σηκώνουν ελαφρά εναλλάξ το δεξί και το αριστερό τους πόδι.
Για να γίνουν πιο έντονες, δυναμικές και εποικοδομητικές οι προβολές, μπορείτε να στρέφετε τον κορμό σας προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Σημαντική είναι όμως και η διασκέδαση, γι’ αυτό και η αγαπημένη μουσική είναι ένα κίνητρο, ώστε να γυμνάζεται το σώμα διασκεδαστικά.


Διαβάστε επίσης: Ποια μορφή άσκησης να προτιμήσετε, ανάλογα με την ηλικία σας.Από 20-100 ετών