Poke: η νέα διατροφική τάση με ωμό ψάρι που έρχεται από την Χαβάη. Θα πάρει τη θέση του σούσι;
Στην Αμερική τα μπολ poke έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και καιρό, αλλά τους τελευταίους μήνες, το νέο αυτό food trend έχει έρθει και στη χώρα μας, και μάλιστα από την Χαβάη.
Πρόκειται για ένα μπολ που ουσιαστικά περιέχει ωμό ψάρι μαριναρισμένο, κομμένο σε κύβους. Στην Χαβάη το καταναλώνουν, είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από το ρύζι που χρησιμοποιείται και στο σούσι. Στις υπόλοιπες χώρες, τώρα, μπορεί να το βρει κανείς σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, όπως με κινόα, κολοκύθι, ακόμα και τόφου.
Πολλοί το ταυτίζουν με κάτι σαν αποδομημένο σούσι, αλλά για τους ανθρώπους της Χαβάης είναι δείγμα της κουλτούρας τους.
Πηγή: huffingtonpost
Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η νέα ροζ σοκολάτα που δημιούργησαν οι Ελβετοί. Την αποκαλούν Ruby