Σερβιτόροι με άνοια. Το εστιατόριο που τα γκαρσόνια παίρνουν λάθος παραγγελίες και οι πελάτες το απολαμβάνουν
Υπάρχει ένα εστιατόριο που οι πελάτες ξέρουν ότι, ποτέ δεν θα φάνε αυτό που θέλουν και το απολαμβάνουν.
Πρόκειται για εστιατόριο στο Τόκιο, που προσλαμβάνει ως σερβιτόρους μόνο άτομα με άνοια.
Σκοπός της επιλογής των σερβιτόρων, είναι να αποδειχτεί ότι με λίγη κατανόηση, οι ασθενείς με άνοια, μπορεί να λειτουργούν αρμονικά ως μέλη της κοινωνίας.
Το «εστιατόριο των λάθος παραγγελιών» (The Restaurant of Order Mistakes), όπως είναι το όνομά του, άνοιξε δοκιμαστικά για το κοινό, στις αρχές του Ιουνίου του 2017.
Οι παραγγελίες πολλές φορές είναι λάθος και τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι διαφορετικά, από αυτά που θέλει ο πελάτης.
Ωστόσο, αυτή η έννοια της έκπληξης, είναι η ιδιαιτερότητα που ζητούν πολλοί.
Σύμφωνα με τις αναφορές των ίδιων των πελατών, η εμπειρία ήταν απολαυστική.
Όπως λένε, «μπορεί όντως οι σερβιτόροι να σου φέρουν λάθος φαγητό, αλλά όταν το γνωρίζεις αυτό εξ’ αρχή,ς τότε η αντίληψή αλλάζει και καταλήγεις να περάσεις πολύ όμορφα».
Αυτό παραδέχτηκε και ο food blogger, Μιζούχο Κούντο, που όπως είπε, αρχικά είχε παραγγείλει μπέργκερ, αλλά τελικά του φέρανε ζυμαρικά, που αποδείχθηκαν απροσδόκητα νόστιμα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι σερβιτόροι, ήταν γεμάτοι χαμόγελα και καλή διάθεση, κάτι που ανεβάζει τη δημοτικότητα του εστιατορίου.
Μπορεί να ξεκίνησε με το σκεπτικό της προσωρινής λειτουργίας, αλλά το εστιατόριο είδε την πολύ θετική ανταπόκριση των πελατών και αναμένεται να μείνει ανοιχτό μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2017, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.
Το εστιατόριο είναι το πνευματικό παιδί πολλών ομοϊδεατών, όπως το «Maggie», που είναι παράρτημα του ομώνυμου βρετανικού κέντρου «Maggie» με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στόχος τους, είναι η στήριξη και η επανένταξη στην κοινωνία, ατόμων με εγκεφαλικές, νευροεκφυλιστικές και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Διαβάστε επίσης: Μασάζ με μπαλτάδες. Η θεραπεία κατά του στρες που κάνει θραύση στην Ταϊβάν (video)