Το ρακόμελο ανάμεσα στα 10 καλύτερα ποτά για τον χειμώνα, σύμφωνα με το Guardian. Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ρακόμελο
«Όταν φτάνει ο χειμώνας στην Ελλάδα, οι ντόπιοι προτιμούν το ρακόμελο: μια μείξη τσίπουρου, μπαχαρικών και μελιού. Το ποτό σερβίρεται σε μικρές κεραμικές ή γυάλινες κανάτες και πίνεται σε πολύ μικρές κούπες ή ποτήρια για σφηνάκι», γράφει ο Guardian, αφού κάνει πρόποση «stin egia mas» και εύχεται «Kala Christougenna».
Η δεκάδα με τα ποτά:
Chacha-Γεωργία
Grzane piwo-Κρακοβία
Glogg-Κοπεγχάγη
Mumma-Στοκχόλμη
Jagertee-Σαλσβούργο
Ρακόμελο-Αθήνα
Cola de mono-Χιλή
Hirezake-Τόκιο
Jolaglogg-Ισλανδία
Mulled cider- Ντέβον Αγγλίας
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ρακόμελο με την εξής συνταγή:
100ml τσικουδιά
35 γραμ.μέλι (προτιμήστε πευκόμελο που δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
2 ξυλάκια κανέλας
3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και ανακατεύεται συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Διαβάστε επίσης: Μπύρα, το ποτό του καλοκαιριού. Ποια οφέλη έχει κάθε είδος και πόσες θερμίδες κάθε μπουκάλι. Με μέτρο δεν προσθέτει κιλά
Διαβάστε επίσης: Τσίπουρο και ρακή. Ποια η διαφορά τους και ποια τα οφέλη για την υγεία; Με μέτρο, κάνουν καλό στην καρδιά και πολεμάνε τα μικρόβια