Πρώην τραπεζίτης που τζίραρε δισεκατομμύρια, έγινε Βουδίστρια μοναχή μετά από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της
Η «συνταγή» για την ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζουμε» υποστηρίζει η Emma Slade, που άφησε την κοσμική ζωή της και ακολούθησε το μοναχισμό.
Τότε, αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα και να κάνει «επανεκκίνηση» σε όλους τους τομείς της ζωής της.
Ως τραπεζίτης διαχειριζόταν λογαριασμούς της τάξεως του 1 δισ. δολαρίων και άνω. Και ως γυναίκα απολάμβανε όπως παραδέχεται να φορά τα καλοραμμένα «σινιέ» κοστούμια και τις ψηλοτάκουνες γόβες της.
‘Όλα αυτά άλλαξαν για πάντα το 1997, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Όταν ένας ληστής εισέβαλε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, την πέταξε στο πάτωμα, της έκλεισε το στόμα με το χέρι του και σημάδευε με το όπλο του την καρδιά της. «Ήξερα με βεβαιότητα ότι δεν θέλω να πεθάνω. Ξαφνικά άρχισα να σκέφτομαι τη ζωή που θα έχανα», παραδέχεται δύο δεκαετίες μετά η Slade, που πλέον ακούει και στο όνομα Ani Pema Deki.
Γιατί αφού κατάφερε παρά τρίχα να επιβιώσει από αυτή την εμπειρία και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν όλα να έχουν τελειώσει, αποφάσισε να αναζητήσει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής της. Και αυτό το απίστευτο ταξίδι περιγράφει πλέον σήμερα στο νέο της βιβλίο με τίτλο: «Απελευθέρωση: Το καθοριστικό ταξίδι από την τραπεζική στο Βουδισμό».
Η αναζήτησή της την οδήγησε μέχρι τα Ιμαλάια και ήταν η καθοριστικής σημασίας συνάντησή της με ένα δάσκαλο Λάμα που την έπεισε να αρχίσει να μελετά το Βουδισμό. Και κατάφερε να εντρυφήσει και να διεισδύσει τόσο σε αυτόν, που λίγο καιρό αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα από τη Δύση που χρίστηκε Βουδίστρια μοναχή στο Μπουτάν. Ίδρυσε δε και τη φιλανθρωπική οργάνωση «Άνοιξε την καρδιά σου στο Μπουτάν», η οποία βραβεύτηκε πέρυσι από τη Βρετανή πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.
«Δεν έχασα τίποτα. Αντίθετα, κέρδισα τόσα πολλά» εξομολογείται μιλώντας στο Time η γυναίκα με το απίστευτο ταξίδι ζωής. Πλέον, χαρακτηρίζει την εμπειρία που έζησε στην Τζακάρτα ως «μάλλον χρήσιμη», καθώς λειτούργησε ως «αφύπνιση» αφού για πρώτη φορά δεν είχε τον έλεγχο της ζωής της. Όπως υποστηρίζει, όταν αναγνώρισε το ληστή που παραλίγο να αφαιρέσει τη ζωή της, ένιωσε μόνο συμπόνοια για αυτόν, τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά θα χαρακτήριζε τον εαυτό της συμπονετικό ή «καλό». Και ήταν αυτό το συναίσθημα που την οδήγησε στο να αναζητήσει τον πραγματικό της εαυτό, καθώς ούτε και η ίδια δεν πίστευε μέχρι εκείνη την στιγμή ότι θα μπορούσε να νιώσει έτσι για τον εν δυνάμει δολοφόνο της. «Η ζωή μου πλέον έχει νόημα» επισημαίνει.
Μία από τις συμβουλές που έχει να δώσει σε όσους θέλουν να ζήσουν μια ζωή με περισσότερο νόημα , είναι «να καλλιεργήσουν την ηρεμία στο μυαλό τους». Όπως τονίζει, αυτή είναι μια προτεραιότητα την οποία θα έπρεπε όλοι να θέσουμε στον εαυτό μας και να ασχοληθούμε με αυτό. Για να βρει κανείς την πολυπόθητη ειρήνη και ηρεμία στο μυαλό του μπορεί να καταφύγει σε συγκεκριμένες πρακτικές και μεθόδους, αναφέρει, αλλά και σε πιο εναλλακτικούς τρόπους, επιδιώκοντας τη σύνδεση με τη φύση, τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα, ή ακόμη μέσω της δημιουργίας, όπως λ.χ. με τη ζωγραφική.
Η ίδια υποστηρίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους, είναι να δείχνει κανείς καλοσύνη στους άλλους. Και αυτό είναι ακόμη καλύτερο, υπογραμμίζει, όταν βγαίνει αβίαστα και παρά τις σκληρές απαιτήσεις της καθημερινότητας του καθενός. Τονίζει ότι η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται συνειδητά και μάλιστα πρέπει να «επιβραβεύουμε» τους εαυτούς μας για αυτό όταν το καταφέρνουμε, με ένα απλό «μπράβο». Τότε μόνο θα νιώσουμε πιο «γεμάτοι», πιο ήρεμοι, πιο ευτυχισμένοι. «Πάντα θα ενθαρρύνω τους ανθρώπους να βοηθούν τους άλλους, προκειμένου να βρουν την ευτυχία», αναφέρει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμπόνοια μπορεί να μεταμορφώσει αυτόν τον κόσμο.
Πηγή: news247
Διαβάστε επίσης: Η γηραιότερη μπαργούμαν στον κόσμο. Έκλεισε τα 100 χρόνια και αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της (βίντεο)