Το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας δεν είναι αίμα. Δείτε τι πραγματικά είναι (βίντεο)
Μέχρι σήμερα ήμασταν σίγουροι ότι αυτό το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας είναι αίμα. Όπως μάθαμε όμως, από το βίντεο του Business Insider το υγρό αυτό σχετίζεται με την κατάψυξη του κρέατος κατά τη μεταφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίξη νερού και μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των μυών.
Τα περισσότερα κρέατα αποτελούνται από 5% λίπους, 20% πρωτεΐνης και 75% νερό. όταν παγώνετε το κρέας, το νερό διαστέλλεται και μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους πάγου. Οι γωνίες των κρυστάλλων αυτών «τραυματίζουν» τα κύτταρα των μυών. Όταν λοιπόν ο πάγος αυτός αρχίσει να λιώνει, μεταφέρει μαζί του τη μυοσφαιρίνη. Επίσης η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο. Αυτό που δίνει στο κόκκινο κρέας το χρώμα του.
Πηγή: huffingtonpost.gr
Διαβάστε επίσης:Τι θα συμβεί αν μια μύγα ακουμπήσει το φαγητό σας; Στην πραγματικότητα τρώει και φτύνει στο πιάτο σας