Ροφήματα που κιτρινίζουν τα δόντια. Διαβάστε με ποιους τρόπους μπορείτε να διατηρήσετε το λευκό τους χρώμα
Αν και τα σκουρόχρωμα ροφήματα αφήνουν με τον καιρό χρώμα στα δόντια, οι περισσότεροι δεν σταματούν να τα καταναλώνουν σχεδόν καθημερινά.
Κυρίως το μαύρο τσάι, ο καφές και το κόκκινο κρασί, εισέρχονται στις ρωγμές των δοντιών και προκαλούν κιτρίνισμα ή σκούρα στίγματα, στο λευκό των δοντιών.
Υπάρχουν όμως εύκολοι τρόποι, που μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση του λευκού χρώματος, σύμφωνα με την οδοντίατρο Eunjung Jo.
Είναι καλό να χρησιμοποιείται οδοντικό νήμα μετά την κατανάλωση καφέ ή κόκκινου κρασιού.
Ακόμη και αν βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας, δεν πρέπει να παραλείπετε τον καθαρισμό με νήμα.
Το νήμα απομακρύνει την πλάκα, που είναι υπεύθυνη για το χρωματισμό των δοντιών.
Έτσι, μειώνεται η εμφάνιση στιγμάτων και κηλίδων.
Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό μέσα στη μέρα.
Εκτός του ότι κάνει καλό στον οργανισμό, το νερό απομακρύνει τα υπολείμματα καφέ και κρασιού από τα δόντια.
Οι οδοντίατροι ενημερώνουν ότι «το σμάλτο των δοντιών αρχίζει να καταστρέφεται όταν το pH του στόματος ανέρχεται σε 5,5 και ο καφές έχει επίπεδο pH 6,3» και το νερό αποβάλλει το όξινο ρόφημα.
Επίσης, σύμφωνα με την Eunjung Jo, το βούρτσισμα δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την κατανάλωση των ροφημάτων, γιατί χάνει την αποτελεσματικότητά του.
Το βούρτσισμα είναι αποδοτικότερο, όταν έχει περάσει περισσότερο από μια ώρα από τη στιγμή κατανάλωσης.
Τότε, εξουδετερώνεται το οξύ που περιέχουν και είναι ασφαλέστερο για τη διατήρηση του λευκού χρώματος.
Και η μάσηση τσίχλας είναι αποτελεσματικός σύμμαχος κατά του κιτρινίσματος.
Η παραγωγή σάλιου αυξάνεται όταν κάποιος μασάει τσίχλα, εξουδετερώνοντας το οξύ και την πλάκα που έχει συγκεντρωθεί στα δόντια.
Χρησιμοποιήστε μια μπανανόφλουδα.
Λόγω των μεταλλικών στοιχείων που βρίσκονται στη φλούδα της μπανάνας, δηλαδή το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο, βοηθά στη λεύκανση των δοντιών.
Το χαμόγελο γίνεται πιο λαμπερό, χωρίς αποχρωματισμούς και κηλίδες.
Δοκιμάστε να πίνετε τα ροφήματα με καλαμάκι, ώστε να περιορίζεται η επαφή τους με τα δόντια.