Το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές στο Παρίσι. Ωστόσο οι εργαζόμενοι οφείλουν να είναι ντυμένοι

3158

Μετά από την ίδρυση του εστιατορίου γυμνιστών στο Λονδίνο, ακολούθησε το παράδειγμα και η Γαλλία.
Το Νοέμβριο έκανε εγκαίνια το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι, στην οδό Γκραβέλ.
Την ιδέα είχαν τα δίδυμα αδέρφια Σααντά, που είναι και οι ιδιοκτήτες του.
Ο Μάικ και ο Στέφαν Σααντά, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη γειτονιά, δούλεψαν ως σφαλιστές, ώσπου άρχισαν να επεξεργάζονται την απήχηση που θα είχε ένα τόσο διαφορετικό εστιατόριο στη Γαλλική πρωτεύουσα.
Όπως είπαν χρειάστηκαν αρκετό καιρό μέχρι να κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν τη σκέψη και τη συμπεριφορά των γυμνιστών.
Με τον καιρό βρήκαν τον τρόπο που θα τους έκανε να νιώθουν άνετα και έτσι επέλεξαν έναν μικρό, λιτό χώρο, στον οποίο μόνο η ταμπέλα με το όνομα «Ο’Naturel», υποδεικνύει την ύπαρξη του διαφορετικού εστιατορίου.

Η διακόσμηση είναι απλή, μινιμαλιστική, οι τοίχοι έχουν μπλε χρώμα και οι τζαμαρίες είναι καλυμμένες με ύφασμα για να εξασφαλίζεται η διακριτικότητα που επιθυμούν οι πελάτες.

Το εστιατόριο λειτουργεί βραδινές ώρες, από τις 19.30 έως τις 23. 00 και είναι απαραίτητη η κράτηση, καθώς ο χώρος περιλαμβάνει μόνο 20 τραπέζια.

Οι πελάτες αφήνουν τα ρούχα τους στο βεστιάριο που βρίσκεται στην είσοδο του καταστήματος, οι άντρες φορούν παντόφλες μιας χρήσης που τους προσφέρει το προσωπικό του εστιατορίου, ενώ οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να φορούν τις γόβες τους.
Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι «Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους, τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους».
Τα μέλη του προσωπικού υποδέχονται, σερβίρουν και μαγειρεύουν ντυμένα, καθώς θεωρείται αναγκαίο για τη διατήρηση  των κανόνων υγειονομικής προστασίας.
Η απήχηση τις πρώτες μέρες λειτουργίας ήταν ικανοποιητική και οι περισσότεροι πελάτες ήταν άντρες.
Οι τιμές κυμαίνονται στα ορεκτικά περίπου 13 ευρώ, κυρίως πιάτα και επιδόρπιο από 32 ευρώ, ενώ υπάρχουν και προσφορές με ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπιο στα 49 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου επιθυμούν να καθιερωθεί ως στέκι, που θα προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε το αρχαίο εστιατόριο των Κυκλάδων, όπου γευμάτιζαν οι ναυτικοί και έκαναν θυσίες στον θεό Απόλλωνα. Από τι αποτελούταν η διατροφή τους.