Ψύξη από κλιματιστικό. Πως να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο το πρόβλημα . Πότε χρειάζεται ιατρική παρέμβαση

651
Τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία αυξάνεται, το κλιματιστικό γίνεται απαραίτητο. Εκτός από τη δροσιά, παραμονεύει ο κίνδυνος της ψύξης.

Η ψύξη αναγνωρίζεται από τη δυσκαμψία του μέλους που ήταν εκτεθειμένο στον κρύο αέρα του κλιματιστικού. Ο σβέρκος, η πλάτη, οι ώμοι, ακόμη και το μάτι ή το μέτωπο, είναι τα μέλη που παθαίνουν συνηθέστερα ψύξη.

Για την ψύξη δεν είναι πάντα υπεύθυνα τα κλιματιστικά, αλλά η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Δηλαδή, αν κάποιος ιδρώσει εξαιτίας της ζέστης και μπει σε ένα χώρο με κλιματιστικό, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάθει ψύξη.

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που πάθατε ψύξη

#1 Μην μένετε για ώρα ιδρωμένοι. Μόλις μπείτε σε χώρο που έχει κλιματιστικό, σκουπίστε τον ιδρώτα και μην κάθεστε κοντά στο κλιματιστικό.

#2 Αν πάθατε ψύξη, κάντε ζεστό μπάνιο και αφήστε το νερό να τρέχει στο μέλος του σώματος που έπαθε ψύξη

#3 Χρησιμοποιείστε θερμαντική αλοιφή για να κάνετε επάλειψη. Αν το πρόβλημα είναι στον αυχένα, ο συνδυασμός θερμαντικής αλοιφής με κολάρο ανακουφίζει.

#4 Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα για κάνετε εντριβή. Το οινόπνευμα εξατμίζεται και «κρυώνει» την περιοχή, έχοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

#5 Αν η ψύξη είναι στην περιοχή του προσώπου, χρησιμοποιείστε ζεστές κομπρέσες ή θερμοφόρες.

#6 Σε περίπτωση που ο πόνος είναι αρκετά έντονος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να πάρετε μυοχαλαρωτικά και αναλγητικά χάπια.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να προσέξετε στη χρήση κλιματιστικού για να έχετε υγιές περιβάλλον και να εξοικονομείτε ενέργεια

 

Διαβάστε επίσης: Θέρμανση με κλιματιστικό το χειμώνα. Ποιες παθήσεις επιδεινώνει και ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία