«Χάρτης» με τον μέσο όρο ύψους στην Ευρώπη. Σε ποια θέση βρίσκονται οι Τούρκοι και οι Έλληνες που ψήλωσαν κατά 14 πόντους

4776
Πρόσφατη έρευνα κατέγραψε το μέσο όρο του ύψους των ανδρών από χώρες της Ευρώπης.
Όπως φαίνεται, την πρώτη θέση κατέχει η Ολλανδία με το μέσο ύψος των ανδρών να φτάνει το 1.84.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Σουηδοί και οι Γερμανοί με ύψος 1.81 και ακολουθούν οι Φινλανδοί, οι Δανοί και οι Τσέχοι με ύψος 1.80.
Νορβηγοί, Αυστριακοί, Σλοβάκοι και Εσθονοί καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση, καθώς κατά μέσο όρο έχουν ύψος 1.79 μέτρα. Κατά ένα πόντο κοντύτεροι είναι οι Ισπανοί και οι Ελβετοί.
Οι Άγγλοι, Ιρλανδοί και Γάλλοι άνδρες έχουν μέσο ύψος 1,77 μέτρα και ακολουθούν οι Ούγγροι και οι Ιταλοί με 1,76 μέτρα. Στην όγδοη θέση βρίσκονται οι Έλληνες μαζί με Ρώσους και Βουλγάρους και μέσο ύψος των ανδρών 1,75.  Παρ’ όλα αυτά, άλλες έρευνες δίνουν στους Έλληνες δυο πόντους περισσότερο.
Την ένατη θέση έχουν οι Τούρκοι με 1,74 μέτρα ύψος, ενώ την τελευταία θέση έχουν οι Πορτογάλοι και οι Σέρβοι με μόλις 1,72 μέτρα ύψος.

 Δείτε τον χάρτη: 

Παρά τη σχετικά χαμηλή θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας ερευνών NCD-RisC που επεξεργάζεται δεδομένα από 200 διαφορετικές χώρες, οι Έλληνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πληθυσμούς που ψήλωσαν περισσότερο τον τελευταίο αιώνα.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες ψήλωσαν κατά 15 πόντους, ενώ οι γυναίκες κατά 14 πόντους. Η αύξηση του ύψους αποδόθηκε στη διατροφή αλλά και στα γονίδια.
Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, το 1914 οι άνδρες στην Ελλάδα είχαν μέσο ύψος 1,62 μέτρα, ενώ σήμερα φτάνουν το 1,77. Οι Ελληνίδες από την άλλη, από το 1,50 ύψος ανέβηκαν στο 1,65.

Την πρώτη θέση στην αύξηση του ύψους έχουν οι γυναίκες στην Νότια Κορέα, καθώς τα τελευταία 100 χρόνια ψήλωσαν κατά 20 πόντους. Η μεγαλύτερη αύξηση στο ύψος των ανδρών έγινε στο Ιράν, καθώς από 1,57 μέτρα ύψος το 1914, σήμερα έχουν μέσο όρο 1,74 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι πήραν 16 πόντους.

Γενικότερα, οι πιο κοντοί άνδρες σε όλο τον κόσμο προέρχονται από την Ινδονησία με 1,58 μέτρα ύψος, ενώ οι πιο κοντές γυναίκες είναι από τη Γουατεμάλα που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν το ενάμιση μέτρο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποιες όμορφες γυναίκες προτιμούν άσχημους άνδρες και όχι απαραίτητα πλούσιους;

 

 

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή; Οι φαλακροί άνδρες είναι περισσότερο ελκυστικοί για τις γυναίκες. Τι υποστηρίζει αμερικανική έρευνα