Χάρτης με τις πιο φιλόξενες χώρες για τους ξένους. Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και οι γείτονές της
Ετήσια μεγάλη έρευνα αποκάλυψε ποιες είναι οι πιο φιλόξενες χώρες για τους απόδημους κατοίκους παγκοσμίως για το 2018. Παρόλο που πέρυσι την κορυφή κατείχε το Μπαχρέιν, φέτος την πρώτη θέση πήρε για πρώτη φορά η Πορτογαλία, ενώ στην τελευταία βρίσκεται το Κουβέιτ.
Η έρευνα έγινε από την εταιρία InterNations, που έχει παρουσία σε περισσότερες από 390 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο για τους ξενιτεμένους, τους ανθρώπους δηλαδή που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους.
Στην έρευνα συμμετείχαν 13.000 άνθρωποι από 188 χώρες.
Οι απόδημοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πόσο η κάθε χώρα τους έκανε να νιώθουν άνετα, αν κατάφεραν να αναπτύξουν φιλίες με τους ντόπιους κατοίκους και αν νιώθουν τη νέα χώρα διαμονής τους ως δεύτερο σπίτι τους.
Η Πορτογαλία αναδείχθηκε ως 94% φιλική προς τους ξένους, οι οποίοι έχουν 58% πιθανότητες να συνάψουν φιλικές σχέσεις με τους ντόπιους κατοίκους και η πιθανότητα να μείνουν εκεί μόνιμα φτάνει το 47%.
Η Πορτογαλία κατάφερε σε διάστημα δυο χρόνων να ανέβει 9 θέσεις και να κατακτήσει τον τίτλο της πιο φιλόξενης χώρας σε όσους αποφασίζουν να μείνουν έστω και ένα διάστημα μόνιμα. Οι ντόπιοι φαίνεται να είναι φιλικοί, εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Μετά την Πορτογαλία στην πρώτη δεκάδα είναι η Ταϊβάν, το Μεξικό, η Καμπότζη, το Μπαχρέιν, η Κόστα Ρίκα, το Ομάν, η Κολομβία, το Βιετνάμ και ο Καναδάς.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση παγκοσμίως.
Όπως συμπεραίνεται από την έρευνα όμως, είναι η 6η πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή χώρα για τους απόδημους, με την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία να είναι στην πρώτη πεντάδα.
Στις 5 πιο αφιλόξενες χώρες, συμπεριλαμβάνονται η Φιλανδία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Αυστρία και την τελευταία θέση κατέχει το Κουβέιτ, όπου οι κάτοικοι χαρακτηρίζονται «κλειστοί, δύσκολοι και πολλές φορές έχουν περίεργη και αφιλόξενη συμπεριφορά απέναντι στους ξένους».
Διαβάστε επίσης: Γιατί οι στρατιώτες αναπολούν τον πόλεμο; Για ποιο λόγο οι μαχητές νοσταλγούν τη θητεία τους όταν επιστρέφουν;