Αλλάζουν στάση οι μεγάλοι οίκοι μόδας; Gucci, Louis Vuitton, Dior απαγορεύουν τα υπερβολικά αδύνατα και ανήλικα μοντέλα

1378

Οι κολοσσοί ειδών πολυτελείας Kering και LVMH, που εκπροσωπούν μεγάλα ονόματα της μόδας όπως Gucci, Saint Laurent, Vuitton και Dior, υιοθέτησαν καταστατικό χάρτη για την απαγόρευση της απασχόλησης υπερβολικά αδύνατων μοντέλων και ηλικίας μικρότερης των 16 ετών στον τομέα της μόδας.

Ο «καταστατικός χάρτης για τις σχέσεις εργασίας και την ευρωστία των μοντέλων» καταργεί το μέγεθος 32 που χρησιμοποιείται από ορισμένους σχεδιαστές και προβλέπει ότι «κανένα μοντέλο ηλικίας μικρότερης των 16 ετών δεν θα προσλαμβάνεται για να μετάσχει σε επιδείξεις ή φωτογραφήσεις μόδας εκπροσωπώντας ενηλίκους».

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν έπειτα από τις αντιπαραθέσεις για τις συνθήκες εργασίας των μοντέλων που επισκίασαν την παρισινή Εβδομάδα Μόδας τον Φεβρουάριο.

«Θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταφέρουμε καίριο πλήγμα, ώστε τα πράγματα όντως να κινηθούν και να προσπαθήσουμε να προτρέψουμε στο μέγιστο βαθμό τους άλλους παράγοντες του επαγγέλματος να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering Φρανσουά-Ανρί Πινό.
Ο Αντουάν Αρνό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του LVMH και γιος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μπερνάρ Αρνό χαιρέτισε τον κανονισμό αυτόν που «αλλάζει πράγματι τα δεδομένα».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Πρακτορείο για «άσχημα» μοντέλα, που έκαναν καριέρα σε πασαρέλες, διαφημιστικά και ταινίες