Το άγνωστο δημιούργημα της φύσης στην Ήπειρο, κοντά στο Θεογέφυρο που κατέρρευσε. Γιατί οι ντόπιοι το αποκαλούν Διαβολογέφυρο; (drone)

615
Κοντά στο χωριό Καταρράκτης Ιωαννίνων και σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που βρισκόταν το Θεογέφυρο, το πιο γνωστό γεφύρι της Ελλάδας, βρίσκεται ένα ακόμη εντυπωσιακό φυσικό γεφύρι που παρέμενε άγνωστο για χρόνια.

Μπορεί το Θεογέφυρο να κατέρρευσε πριν από λίγους μήνες, αλλά το Ουρανογέφυρο ή όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι Διαβολογέφυρο, στέκει ακόμη αγέρωχο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης, ένα πέτρινο γεφύρι μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Από κάτω περνούν τα νερά του Καλαμά, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Ηπείρου και του έβδομου της Ελλάδας.
Παλιά οι κάτοικοι περνούσαν από δύσβατα μονοπάτια για να μετακινηθούν από χωριό σε χωριό και είχαν ως «οδηγούς» τα γεφύρια που είτε έφτιαχναν οι ίδιοι είτε ήταν φυσικά.
Στη μια πλευρά αυτού του γεφυριού όμως, υπάρχει ένας απότομος βράχος που εμποδίζει τους κατοίκους να περάσουν από την απέναντι πλευρά. Γι’ αυτό και το ονόμασαν Διαβολογέφυρο.

Δείτε το βίντεο πάνω από το εντυπωσιακό Διαβολογέφυρο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

 

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά τα Άγναντα στα Τζουμέρκα. Το πανέμορφο γραφικό χωριό που ξεπετάγεται μέσα από χιλιάδες δέντρα (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά το χωριό της Ηπείρου που κατάφερε να μηδενίσει την ανεργία. Η βαλσαμωμένη αρκούδα στο κέντρο του χωριού (drone)