Νεροβούβαλοι και φλαμίνγκο στην εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους. (drone)

2613
Μια ανάσα από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ένας ιδιαίτερος υγροβιότοπος στις παρυφές της μεγαλούπολης. Ανάμεσα στα μπάζα και τα σκουπίδια που ρίχνονται στην περιοχή, η λιμνοθάλασσα ξεχωρίζει.

Αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό απειλούμενων μεταναστευτικών πουλιών και ζώων που σταματάνε στη λιμνοθάλασσα για να βρουν τροφή. Ακόμη και φλαμίνγκο έχουν καταγραφεί.
Μαυροκέφαλοι γλάροι και νεροβούβαλοι είναι μερικά από τα σπάνια είδη ζώων που ζουν και τρέφονται στη λιμνοθάλασσα, κάνοντάς την έναν από τους δέκα σημαντικότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα.

Αποτελεί τη βόρεια πύλη του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και από το 1971 θεωρείται Υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας και ανήκει στο δίκτυο περιοχών Natura 2000.
Ο υγρότοπος δημιουργήθηκε σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του 1950.
Είναι αποτέλεσμα της καθίζησης του εδάφους που προκλήθηκε από την υπεράντληση νερών από τις γεωτρήσεις σε συνδυασμό με τη χαλαρή σύσταση του εδάφους.
Παράλληλα, συνέβαλε και η κατασκευή του φράγματος, που είχε σκοπό να προστατέψει τις καλλιέργειες και τον οικισμό του Καλοχωρίου από το θαλασσινό νερό.
Η έκτασή της λιμνοθάλασσας φτάνει τα 2.260 στρέμματα και απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη.

Ταξιδέψτε για 2 λεπτά πάνω από τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια του συνεργάτη μας Γιάννη Ντάνο (DJI Drone) και το μαγευτικό του βίντεο: 
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis

 Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone, διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom και δημιούργησε την πρώτη Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Διαβάστε επίσης: Αστράκα. Δείτε από ψηλά την απρόσιτη κορφή της Πίνδου που χάθηκαν οι δυο αλλοδαποί ορειβάτες. Είναι βραχώδης και θυμίζει αλπικό τοπίο (drone)