Η πόλη που είναι γεμάτη με φωλιές πελαργών. Το μακρινό ταξίδι τους από την Αφρική για να αναπαραχθούν στη χώρα μας (drone)

5941
Στο Δημαρχείο, πάνω σε ταράτσες, σε κολώνες και στα μπαλκόνια των κατοίκων της Φιλιππιάδας βρίσκονται διάσπαρτες φωλιές πελαργών. 

Ο πελαργός είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής, καθώς κάθε χρόνο στις αρχές του Μαρτίου καταφθάνουν στην πόλη δεκάδες πουλιά, περισσότερα από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Φιλιππιάδα χαρακτηρίζεται ως «η Πόλη των Πελαργών».

Τα μεγάλα πουλιά έρχονται από την Αφρική στην Ελλάδα για να αναπαραχθούν.
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου μαθαίνουν στους μικρούς πελαργούς να χρησιμοποιούν τα φτερά τους, ώστε να ξεκινήσουν όλοι μαζί το ταξίδι της επιστροφής, αναζητώντας θερμότερα μέρη.
Κάποιοι νεοσσοί καταφέρνουν να πετάξουν κατευθείαν. Κάνουν μικρές πτήσεις πάνω από την πόλη και επιστρέφουν πίσω στη φωλιά τους. Άλλοι όμως, δυσκολεύονται στην αρχή και έτσι, περπατούν στους δρόμους και τις πλατείες της Φιλιππιάδας, ανάμεσα στους κατοίκους.
Οι ντόπιοι υποδέχονται με χαρά τους πελαργούς, που δηλώνουν την έλευση του καλοκαιριού. Φροντίζουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τα πουλιά και προσέχουν να μην τραυματίσουν όσους κυκλοφορούν μέσα στην πόλη.
Οι μεγάλες φωλιές τους διατηρούνται για χρόνια στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τους πελαργούς να έρθουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πολλοί έχουν τοποθετήσει κάμερες κοντά στις φωλιές τους για να παρακολουθήσουν καρέ- καρέ τη διαδικασία της αναπαραγωγής τους και αργότερα τη φροντίδα και ανατροφή των νεοσσών.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από drone του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Διαβάστε επίσης: O παπα-drone του Βοΐου. Ο ιερέας που βιντεοσκοπεί με ελικοπτεράκι ξεχασμένα χωριά και συγκινεί τους ομογενείς ( βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Γεράκι της Ελληνικής Αστυνομίας καταρρίπτει drone. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο