Δείτε από ψηλά περισσότερες από 30 στεριανές παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά του Ιονίου (drone)

643

Περισσότερες από 30 παραλίες υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής του νομού Πρεβέζης που ξεπερνά τα 65 χιλιόμετρα. Κάποιες είναι πολυσύχναστες και οργανωμένες. Άλλες ήρεμες και απομονωμένες. Και άλλες αποτελούν μυστήριο ακόμα και για τους κατοίκους της περιοχής, γιατί είναι δυσπρόσιτες και άγνωστες. 

Αμμώδεις, με βότσαλα ή βράχια, οι παραλίες του νομού Πρεβέζης μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.
Η πρώτη και πιο γνωστή παραλία του νομού είναι η Κυανή Ακτή. Έχει άμμο και τα νερά είναι καθαρά και ρηχά.

Δείτε από ψηλά τις παραλίες του νομού Πρεβέζης μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Όσοι ενδιαφέρονται για αμμώδεις παραλίες μπορούν να επισκεφτούν το Μονολίθι, το Κανάλι, την Καστροσυκία και τον Βράχο ή όπως αλλιώς ονομάζεται τη Λούτσα. Οι περισσότερες από αυτές, είναι οργανωμένες. Δίνουν έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην περιοχή με τα δεκάδες beach bars που εκτείνονται στις ακτές της.
Η Καστροσυκιά είναι η παραλία των watersports. Οι λουόμενοι μεταξύ άλλων μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Η παραλία Κατασκήνωσης

Το Αλωνάκι, η Αμμουδιά, η Κερέντζα, ο Άγιος Σώστης, το Κρυονέρι και ο Βάλτος είναι παραλίες που έχουν σχηματιστεί σε μικρούς κολπίσκους της περιοχής. Συνδυάζουν το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παραλίες των νησιών του Ιονίου.

Υπάρχει και μια παραλία που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν εναλλακτική διακοπές. Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι ιδανικός για ελεύθερο camping, ενώ υπάρχουν πολλά σταθερά τροχόσπιτα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες κρυφές και δυσπρόσιτες παραλίες που μόνο με βάρκα μπορούν να προσεγγιστούν. Μία από αυτές είναι και ο Λευκός Γκρεμός. Πρόκειται για μια μικρή ανέγγιχτη παραλία που περιβάλλεται από τα λευκά βράχια ενός γκρεμού, απ’ όπου πήρε και το όνομά της.

Ο Λευκός Γκρεμός

Ανάμεσα στις λιγότερο γνωστές παραλίες είναι το Μπερετίνικο. Βρίσκεται ακριβώς μετά από το Σαρακήνικο. Η πρόσβαση είναι δύσκολη γιατί οι λουόμενοι πρέπει να περάσουν μέσα από τους ελαιώνες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω της.
Με βάρκα μπορούν να πάνε οι λουόμενοι και στις παραλίες Γκούρα και Κάστα, που επίσης βρίσκονται βορειότερα της οργανωμένη παραλίας Σαρακήνικο. Είναι αγνές, αμμώδεις,  ήρεμες και η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να εξερευνήσουν άγνωστα μέρη.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis.
Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

 

Διαβάστε επίσης: Βουτιές σε υψόμετρο 2050 μέτρων. Δείτε από ψηλά τη Δρακόλιμνη, τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των φυσιολατρών (βίντεο drone)

 

 

Διαβάστε επίσης: Που βρίσκεται το άγνωστο κάστρο του Αλή Πασά με τη μοναδική θέα το Ιόνιο. Γιατί έμεινε γνωστό ως «κάστρο του Γρίβα»