Δείτε από ψηλά 24 μαγευτικές παραλίες του Νομού Πρεβέζης και αποφασίστε που θα κολυμπήσετε (drone)

4402
Κόλποι, όρμοι, χερσόνησοι, απαλές κατάλευκες αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται σε μια ακτογραμμή που εκτείνεται σε περισσότερα από 65 χιλιόμετρα στο Νομό Πρεβέζης.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερες από 24 παραλίες, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Ο παραθαλάσσιος Νομός Πρεβέζης με τα στενά σοκάκια και τα νεοκλασικά κτίρια, έχει έναν ιδιαίτερο νησιωτικό αέρα. Λόγω των πολλών επιλογών που έχουν οι επισκέπτες, μπορούν να συνδυάσουν τις ήσυχες διακοπές με την κοσμοπολίτικη ζωή.

Αφετηρία της ακτογραμμής είναι η Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα. Η αμμώδης παραλία με τα ρηχά νερά της, συνοδεύεται από ένα μικρό άλσος με ψηλά δέντρα που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.
Όσο ανεβαίνει κανείς προς τα βόρεια, το τοπίο αλλάζει. Δάση γεμάτα με πεύκα συνδυάζονται με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο στην παραλία και να ξεκουραστούν κάτω από την σκιά των πεύκων.

Η Καστροσυκιά

Στη συνέχεια είναι η παραλία Αλωνάκι του δήμου Πρεβέζης. Απέχει περίπου 4χλμ από την πόλη. Η απομονωμένη τοποθεσία της και τα πεύκα που την περιβάλλουν, διατηρούν την άγρια ομορφιά της φύσης.

Η παραλία του Μύτικα με το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και τις παραθαλάσσιες και παραδοσιακές ταβέρνες.

Η εξωτική παραλία Μονολίθι με τα βαθιά μπλε νερά της, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για παραλία στον Ωκεανό. Η έκτασή της φτάνει τα 25χλμ και θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλες παραλίες μετά το Μονολίθι είναι η παραλία στο Κανάλι και της Καστροσυκιάς που δίνουν ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην περιοχή με τα πολυάριθμα beach bars. Η παραλία της Καστροσυκιάς είναι αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις των watersports, καθώς μπορούν να κάνουν μεταξύ άλλων ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Η Αρτολυθιά

Η ήρεμη και ιδιόμορφη παραλία της Αρτολυθιάς με τα όρθια βράχια της, δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Η Λυγιά με τους πανέμορφους κόλπους, ο Βράχος-Λούτσα με τα κρυστάλλινα νερά και τη λεπτή άμμο, είναι δυο ακόμη επιλογές για όσους επισκεφτούν το νομό Πρεβέζης.
Στον Όρμο του Οδυσσέα με τη ψιλή άμμο και τα γαλανά νερά, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping, ενώ υπάρχουν πολλά σταθερά τροχόσπιτα.

Ο Λίχνος

Η παραλία της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα.
Η Αμμουδιά αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο, εξαιτίας των ιστορικών μνημείων του χωριού και της σημαντικής περιβαλλοντικής της αξίας με τα σπάνια είδη της χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν στην περιοχή.

Η γραφική Πάργα, που θυμίζει νησί συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με την ιστορία. Από την οργανωμένη παραλία του Βάλτου, οι επισκέπτες βλέπουν τον κολπίσκο που σχηματίζεται, αλλά και το ιστορικό Κάστρο της Πράγας. Μικροί γραφικοί κόλποι με ρηχά νερά ιδανικοί για οικογένειες είναι το Αλωνάκι του δήμου Πάργας, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής, το Νεκρομαντείο.

Το Αλωνάκι Πάργας

Ο Αϊ Γιαννάκης, ο Άγιος Σώστης, το Κρυονέρι, το Πίσω Κρυονέρι, το Σαρακήνικο συνδυάζουν το πράσινο με τo γαλάζιο και συμπληρώνουν το μαγευτικό καλοκαιρινό τοπίο στο Νομό Πρεβέζης.

Δείτε το βίντεο drone με αφήγηση του Amazing drone Flights Epirus-Greece:

Πτήσεις drone με την υποστήριξη του κορυφαίου στο είδος καταστήματος myhelis.

Όλες οι πτήσεις drone  ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

Διαβάστε επίσης: Η αθέατη παραλία στο Σούνιο με τα 99 σκαλοπάτια που θυμίζει νησί του Αιγαίου (video drone)