Το συγκινητικό project φωτογράφου που φωτογραφίζει καθημερινά τη μητέρα του που έχει άνοια και της δίνει κίνητρο για ζωή!

1516
«Ο χρόνος γλιστρά. Όταν τελειώσει αυτή η διαδρομή η απλή μου επιθυμία είναι να νιώθω ευγνώμων γι′ αυτές τις ανεκτίμητες στιγμές με τη μαμά μου».

Με αυτή την πρόταση κλείνει το εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του, ο φωτογράφος και ζωγράφος, Tony Luciani. Το καλλιτεχνικό projecti του Tony, «Mamma, in the meantime», είναι εμπνευσμένο από την 94χρονη μητέρα του Elia, που πάσχει από άνοια τα τελευταία χρόνια.

Η μητέρα του Tony, Elia, μετακόμισε στο σπίτι του γιου της το 2014. Δεν ήταν πλέον σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της, ούτε να συντηρηθεί και να κάνει τις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού της.
Ο γιος της επέλεξε για εκείνη μια καθημερινή ασχολία, που της άρεσε πολύ. Έγινε η μούσα του. Την έβγαζε φωτογραφίες και ζωγράφιζε πορτρέτα της. Αυτό έδωσε «ζωή» στην 94χρονη.

Στο σημείωμά του ο Tony, αναφέρει πως η μητέρα του λατρεύει να ποζάρει και να κάνει το μοντέλο. Έχει μία ιδιαίτερη άνεση στον φακό, ακόμη και με τα πιο «άβολα» μέρη και σκηνικά.

Το λεύκωμα του Tony περιέχει πάνω από 100 φωτογραφίες της μητέρας του. Ο στόχος του είναι να εξετάσει την αδυναμία της (την άνοια), αλλά και την αγωνία που αισθάνεται η ίδια καθώς περνάνε τα χρόνια και γερνάει.

Θέλει επίσης να δείξει στο ευρύτερο κοινό τη δύναμη της θέλησης, την αντοχή και την αγάπη που μοιράζονται μητέρα και παιδί. Οι στιγμές αυτές όμως, εξαφανίζονται γρήγορα.

Ο δεσμός μητέρας και παιδιού είναι ο ισχυρότερος που υπάρχει. Το συγκινητικό project του Tony, δίνει έμφαση σε αυτό το δεσμό. Με ρεαλιστικό τρόπο, αποτυπώνει τη ζωή και το αντίκτυπο που έχουν τα γηρατειά στο κάθε άτομο.

Διαβάστε επίσης: All Woman Project: η καμπάνια που αποδέχεται τη γυναίκα όπως είναι, καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς

 

Διαβάστε επίσης: «Κέντρα αποκατάστασης» για gay. Κλινικές – κολαστήρια που βασανίζουν ομοφυλόφιλους μέχρι να «αλλάξουν». Το project «Untill you Change»