Το κλαμπ των συνταξιούχων είναι γεγονός. Ξέφρενα πάρτι σε νυχτερινά κέντρα μόνο για ηλικιωμένους (Βίντεο)

1974
Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν έντονο το συναίσθημα της μοναξιάς, τα παιδιά τους έχουν κάνει οικογένειες κι αυτοί έχουν ελάχιστες, έως μηδαμινές υποχρεώσεις. Η ηλικία του κάθε ατόμου, όμως, δεν προσδιορίζεται από το πόσο είναι, αλλά από το πόσο αισθάνεται. 

Το βρετανικό κλαμπ «Posh» έρχεται για να επιβεβαιώσει το ρητό. Είναι κλαμπ μόνο για ηλικιωμένους. Δίνει την ευκαιρία στα άτομα της τρίτης ηλικίας να «ξεφύγουν» από την βαρετή τους καθημερινότητα. Ξεφαντώνουν, χορεύουν, πίνουν τσάι και τρώνε.

 

Το Posh Club απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 60 ετών.
Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια συνταξιούχοι κι έτσι, το κλαμπ έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό του.

Με πέντε παραρτήματα στο Λονδίνο και στις νοτιοανατολικές ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου, το Posh Club, είναι η απάντηση στην ανία και την καθιστική ζωή των ηλικιωμένων.

Με περίπου 100 συμμετέχοντες κάθε εβδομάδα, το λαμπερό γεγονός πραγματοποιείται σε κομψές εκκλησιαστικές αίθουσες και σε διάφορους άλλους χώρους εκδηλώσεων.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση των συμμετεχόντων, οι κοινωνικές διασυνδέσεις και ο εθελοντισμός, μεταξύ των γενεών που λαμβάνουν μέρος.

Η πρωτοπόρα ιδέα έχει ξεκινήσει ήδη στην Μεγάλη Βρετανία και φαίνεται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δίνει μια ευχάριστη νότα στη ζωή των ηλικιωμένων.

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από το Posh Club:

Διαβάστε επίσης: Ηλικιωμένοι το έσκασαν από γηροκομείο και πήγαν σε συναυλία μέταλ. Το απίστευτο περιστατικό που κινητοποίησε την αστυνομία στο Αμβούργο

 

Διαβάστε επίσης: To 40% των ηλικιωμένων είναι ακόμα σεξουαλικά ενεργό. Πρέπει να σταματήσει να είναι ταμπού λένε οι ειδικοί