Το ιπτάμενο ταξί του συνιδρυτή της Google ξεκίνησε δοκιμαστικές πτήσεις. Το οδηγούν υπολογιστές (βίντεο)

323
Η εταιρεία Kitty Hawk που ανήκει στον συνιδρυτή της  Google, Larry Page, κάνει δοκιμαστικές πτήσεις με ιπτάμενα ταξί.

Το αεροσκάφος – ταξί, πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στην Νέα Ζηλανδία, στις οποίες τον χειρισμό του δεν αναλαμβάνει πιλότος, αλλά τρεις ανεξάρτητοι υπολογιστές.
Το ιπτάμενο ταξί ονομάζεται Cora και χρησιμοποιεί πρωτοποριακό λογισμικό για την σωστή και ασφαλή μετακίνησή του.
Αποτελείται από δώδεκα έλικες, που του επιτρέπουν να απογειώνεται κατακόρυφα, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι απαραίτητη μόνο μία προπέλα.
Το αεροσκάφος είναι ηλεκτροκίνητο και η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να διανύσει χωρίς να εξαντληθεί η μπαταρία του, είναι τα εκατό χιλιόμετρα.
Η πορεία που ακολουθεί είναι ευθεία, δηλαδή ακολουθεί τη ροή των δρόμων, αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσει πουθενά.
Μπορεί να απογειωθεί φτάνοντας τα εννιακόσια μέτρα με μέγιστη ταχύτητα τα εκατόν ογδόντα χιλιόμετρα ανά ώρα. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν απελευθερώνει ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Το ιπτάμενο ταξί δεν είναι θορυβώδες και η εταιρεία κατασκευής του αισιοδοξεί μέσα στα επόμενα χρόνια να έχει τεθεί σε λειτουργία, εταιρεία ιπτάμενων ταξί.

Δείτε το βίντεο με το ιπτάμενο ταξί του συνιδρυτή της Google:

Ωστόσο, στο Ντουμπάι ήδη από το 2017 ξεκίνησαν δοκιμαστικός πτήσεις ιπτάμενων ταξί, με σκοπό να γίνει η πρώτη πόλη παγκοσμίως, με την παροχή ιπτάμενων συγκοινωνιών.
Την κατασκευή του ιπτάμενου ταξί ανέλαβε η γερμανική εταιρεία Volocopter .
Τα αεροσκάφη μοιάζουν με μεγάλα drone, είναι διθέσια, διαθέτουν 18 έλικες και η μέγιστη διάρκεια πτήσης τους φτάνει τη μισή ώρα.
Οι κατασκευαστές επιθυμούν, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για ιπτάμενα ταξί, όπως λειτουργεί και με τα χερσαία.
Δηλαδή μέσω εφαρμογής στο κινητό, οι πελάτες να καλούν τα ιπτάμενα ταξί που θα τους παραλαμβάνει και θα τους πηγαίνει στον εκάστοτε προορισμό.
Ούτε στις δημιουργίες της Volocopter χρειάζεται πιλότος, καθώς τα ιπτάμενα ταξί είναι εξελιγμένης τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι προσγειώσεις είναι πιο επικίνδυνες από τις απογειώσεις. Δείτε προσγειώσεις που κόβουν την ανάσα (βίντεο)