Τα συχνά λάθη κατά τη φόρτιση του κινητού. Πώς να φορτίσετε το κινητό σας για να μην χαλάσει η μπαταρία

22864

Η μπαταρία των κινητών είναι φτιαγμένη από ιόντα λιθίου, που την κάνουν ανθεκτική, όμως χρειάζεται προσοχή κατά τη φόρτιση.
Τους πρώτους μήνες χρήσης ενός καινούριου κινητού, η μπαταρία αντέχει χωρίς φόρτιση για πολλές ώρες, έως και μέρες.
Με το πέρασμα του καιρού, η αντοχή και η δυναμική της μπαταρίας μειώνεται και χρειάζεται φόρτιση συχνότερα.
Φυσικά, εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας.
Δηλαδή ο συνεχής έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι εφαρμογές για μουσική, η παρακολούθηση βίντεο ονλάιν, τα παιχνίδια και άλλα, εξαντλούν την μπαταρία.
Οι περισσότεροι επιλέγουν να φορτίσουν το κινητό τους τη νύχτα, όσο εκείνοι κοιμούνται, για να το βρουν σε πλήρη φόρτιση το επόμενο πρωί.
Όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, είναι λανθασμένος ο νυχτερινός ανεφοδιασμός, καθώς το τηλέφωνο όταν φτάσει την πλήρη φόρτιση, αρχίζει να μειώνει ελάχιστα τη στάθμη του για να μπορεί να διατηρήσει την πλήρη φόρτιση.
Δηλαδή ανεβοκατεβαίνει η μπαταρία μεταξύ 99% και 100% φόρτιση.
Με τον τρόπο αυτό, η θερμοκρασία της συσκευής ανεβαίνει και προκαλούνται προβλήματα, όπως η μικρή διάρκεια λειτουργίας μακριά από τον φορτιστή.
Αν η υπερθέρμανση της μπαταρία συνεχίσει να συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η μπαταρία μπορεί να φουσκώσει και να ανασηκώσει μαζί της την οθόνη.

Οι κατασκευαστές εξηγούν, ότι το κινητό πρέπει να φορτίζει μέχρι το 100% και αμέσως να αποσυνδέεται από τον φορτιστή και να ξανασυνδέεται όταν φτάσει 1%.
Είναι πλήρως λειτουργικό και αποδοτικό, όταν η μπαταρία του βρίσκεται από 50% έως 80%.
Ιδανική είναι η φόρτιση που γίνεται μέσα στη μέρα, για να μπορεί να ελέγχεται συχνά η στάθμη της μπαταρίας.
Οι ειδικοί αναφέρουν μερικούς απλούς τρόπους, που επιταχύνουν άμεση φόρτιση, για να μην χρειαστεί πολλή ώρα και υπερθερμανθεί η συσκευή.
Η φόρτιση είναι γρηγορότερη όταν δεν γίνεται με θύρα usb, αλλά κατευθείαν σύνδεση του υποδοχέα στην πρίζα.
Η ρύθμιση flight mode (λειτουργία πτήσης), εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό μπαταρίας.
Καλό είναι να μην υπάρχει ενασχόληση με το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα, γιατί  καταναλώνεται μπαταρία και η φόρτιση καθυστερεί.

Διαβάστε επίσης: Το τεχνητό φως από υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ προκαλεί αϋπνία και διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου