Τα πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο. Δείπνο στον αέρα, στον πάγο ακόμη και σε υποβρύχιο
Ανέκαθεν ο άνθρωπος «ερεθίζεται» και παρακολουθεί ή συμμετέχει με ενδιαφέρον σε περίεργες ή ασυνήθιστες δράσεις.
Αυτό το γνωρίζουν και επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχειρήσεις που ξεπερνούν τη φαντασία.
Έτσι δημιουργήθηκαν μερικά από τα πιο περίεργα και ενδιαφέροντα εστιατόρια, που προσελκύουν πολύ κόσμο, όχι μόνο για να φάει αλλά για να βιώσει στο ασυνήθιστο περιβάλλον τους, μια εναλλακτική εμπειρία.
Υποβρύχιο Εστιατόριο «Ithaa», Μαλδίβες
Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό υποβρύχιο εστιατόριο ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί Ρανγκάλι στις Μαλδίβες. Απέχει περισσότερο από 16 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με χωρητικότητα 14 ατόμων.
Από το 2005, το εστιατόριο διαθέτει μενού με φρέσκα θαλασσινά, κοτόπουλο, μοσχάρι και διάφορα γκουρμέ πιάτα για όλες τις προτιμήσεις. Η οροφή του είναι διάφανη και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν την πανοραμική θέα των 270 μοιρών.
Γύρω από το υποβρύχιο εστιατόρια κολυμπούν διάφορα υπέροχα θαλάσσια πλάσματα που απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά των Μαλδίβων, τουλάχιστον μέχρι να καταλήξουν μέσα σε κάποιο πιάτο του εστιατορίου.
Παρά την επίστρωση από βαφή ψευδαργύρου που προστατεύει το εξωτερικό από τη διάβρωση, το αλμυρό νερό και οι θαλάσσιες καλλιέργειες που προσκολλώνται πάνω του, θα προκαλέσουν την κατάρρευσή του. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και αυτό είναι μέρος του μύθου του.
«Dinner in the Sky», Μόντρεαλ, Καναδάς
Ξεκίνησε από το Βέλγιο η ιδέα για το κινητό εστιατόριο, που βασίζεται στην καινοτομία, όπου ένας γερανός ανυψώνει τους επισκέπτες, οι οποίοι είναι με ασφάλεια δεμένοι σε «καρέκλες τραπεζαρίας». Το δείπνο γίνεται σε ύψος 160 ποδιών πάνω στον αέρα.
Το πρότζεκτ έχει αποκτήσει παγκόσμια ανταπόκριση και προσφέρεται για περιορισμένες περιόδους λειτουργίας σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μόντρεαλ, αλλά και την Αθήνα, όπου βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού στο Γκάζι.
«Ninja», Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Τα γεύματα στο εστιατόριο Ninja γίνονται ανάμεσα σε «ντόπιους πολεμιστές» -τους σερβιτόρους- που εξυπηρετούν τους πελάτες με φαγητά της ιαπωνικής κουζίνας και παράλληλα κάνουν κόλπα και κινήσεις πολεμικών τεχνών. Είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με ιαπωνικό φεουδαρχικό χωριό του 15ου αιώνα, γεμάτο από σκοτεινές γωνιές. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου παραπέμπει σε πραγματικά μέρη που κάποτε ζούσαν Ninja, αν δεχθούμε ότι όντως υπήρξαν στη μορφή που τους παρουσιάζει ο κινηματογράφος.
Ο σχεδιαστής του μαγαζιού στις ΗΠΑ, συμβουλεύτηκε ένα βιβλίο και κατάφερε να αναδείξει το εστιατόριο με την ίδια επιτυχία που έχει και το πρωτότυπο στην Ιαπωνία.
Δεντρόσπιτο «Redwoods», Warkworth , Νέα Ζηλανδία
Χτισμένο από το 2008, βρίσκεται περίπου 10 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε ένα δέντρο στην πόλη Γουόρκουορθ βόρεια του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο χώρο μέσω ενός υπερυψωμένου πεζόδρομου που έχει χτιστεί από κόκκινα κομμένα ξύλα. Ο εντυπωσιακός χώρος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιδιωτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, με χωρητικότητα 30 ατόμων.
«Magic Restroom Café», Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Θυμίζει περισσότερο κοινόχρηστες τουαλέτες, παρά εστιατόριο. Κι όμως, έχει καταφέρει να προσεγγίσει πλήθος ατόμων που μάλλον τους παρακινεί η περιέργεια.
Τα καθίσματα του εστιατορίου είναι πορσελάνινες λεκάνες, εκτός λειτουργίας και αντί για πιάτα, χρησιμοποιούν μικρά ομοιώματα λεκανών. Τα καθίσματα -λεκάνες- είναι πολύ πρακτικά, διότι οι πελάτες μπορούν να βάλουν μέσα, τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Ο συνειρμός όταν τρως πάνω σε μια λεκάνη αφόδευσης, είναι προφανής αλλά το εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο. Άβυσσος …
«O Noir», Μόντρεαλ και Τορόντο, Καναδάς
Ίσως από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για εστιατόριο είναι αυτή του O Noir. Μέσα στο εστιατόριο επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι και οι πελάτες δεν μπορούν καν να δουν τα πιάτα τους. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υποστηρίζει ότι η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης είναι πιο ισχυρές από την όραση.
Έτσι, οι πελάτες τρώνε στο σκοτάδι, εξ ου και η ονομασία του εστιατορίου (Noir= μαύρο). Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι, μετά από 90 λεπτά παραμονής στο εστιατόριο και στο απόλυτο σκοτάδι, το φως ενοχλεί τους πελάτες. Στο «O Noir» οι σερβιτόροι είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και έτσι ο ιδιοκτήτης δίνει την ευκαιρία να εργαστούν τυφλοί ή άτομα με περιορισμένη όραση. Αρκεί να μπορούν να σερβίρουν και να έχουν την υπομονή ενός σερβιτόρου.
Εστιατόριο «El Diablo», Ισπανία
Δεν υπάρχει εστιατόριο με πιο ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος από ότι το «El Diablo». Όλα τα ψητά φαγητά, ψήνονται στον θερμό αέρα των 450 με 500 βαθμών Κελσίου που βγάζει το ενεργό ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya στο νησί Lanzarote της Ισπανίας και στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου. Μπορεί να απαιτείται περισσότερος χρόνος για το ψήσιμο, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει, τονίζουν ότι αξίζει η αναμονή.
«Εστιατόριο Πάγος», Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο τα πάντα είναι φτιαγμένα από πάγο. Έχει ακόμη και μια ειδική γλυπτή παγοθήκη, μεγάλων διαστάσεων, που παρουσιάζει τα αξιοθέατα του Ντουμπάι. Οι θερμοκρασίες είναι πολικές αν και στο Ντουμπάι το πραγματικό κλίμα είναι φωτιά και λαύρα.
Οι επισκέπτες, πρέπει να περάσουν πρώτα μερικά λεπτά στη ζώνη ασφαλείας του εστιατορίου που ρυθμίζεται στους 5 βαθμούς Κελσίου.
Έτσι το σώμα προσαρμόζεται σταδιακά στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που επικρατεί στην τραπεζαρία. Το παγωμένο εστιατόριο έχει καταφέρει να προσελκύσει πολύ κόσμο σε μια χώρα που το πολικό κρύο, είναι μια εμπειρία άγνωστη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Διαβάστε επίσης: Το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές στο Παρίσι. Ωστόσο οι εργαζόμενοι οφείλουν να είναι ντυμένοι
Διαβάστε επίσης: Το χειρότερο και πιο βρώμικο ξενοδοχείο στον κόσμο, που το «πουλάει». Στη φωτογραφία ο πελάτης πριν και μετά τη διαμονή