Πώς να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά ακόμη και κρέμα ταρτάρ
Οι τρίχες των μαλλιών που συσσωρεύονται στα σιφόνια και εμποδίζουν το νερό να κατέβει, είναι πολύ συχνό πρόβλημα.
Γι’ αυτό και κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα στην αγορά, για να ξεβουλώνουν τα σιφόνια.
Όμως οι υδραυλικού προειδοποιούν, ότι οι χημικές ουσίες που περιέχουν εκτός από την καταστροφή του σιφονιού, μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργικές αντιδράσεις.
Αντί να καλείτε τον υδραυλικό συνέχεια, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας διαλύματα που καθαρίζουν τα σιφώνια.
Είτε έχει βουλώσει ο νιπτήρας, ο νεροχύτης ή η μπανιέρα, μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα.
Χρειάζεστε απλά, οικονομικά υλικά που δεν βλάπτουν τον οργανισμό και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.
Μπορείτε να ρίχνετε το διάλυμα μια φορά το μήνα, ακόμη κι αν δεν έχει προκύψει πρόβλημα.
Θα κρατήσει τα σιφώνια σας σε καλή κατάσταση και θα προλάβει το βούλωμα.
Πως να φτιάξετε διάλυμα με βάση τη σόδα
Για να φτιάξετε το διάλυμα με βάση τη σόδα που θα ξεβουλώσει τα σιφόνια σας θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες, 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα ταρτάρ που υπάρχει στα ζαχαροπλαστεία.
Σε ένα μπολ βάλτε το αλάτι, τη σόδα και την κρέμα και αναμίξετε τα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Μετά ρίξτε το διάλυμα στο βουλωμένο σιφόνι.
Ρίξτε καυτό νερό, περίπου 2 φλιτζάνια.
Μετά από μια ώρα και αφήστε να τρέξει άφθονο νερό,
Το σιφόνι θα ξεβουλώσει.
Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το αλάτι, έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τις σωλήνες, ενώ η κρέμα ταρτάρ καθαρίζει τα μέταλλα.
Αν δεν ξεβουλώσει και τα νερά εξακολουθούν να μην κατεβαίνουν από τις σωληνώσεις, δοκιμάστε να ρίξετε διάλυμα με σόδα και ξύδι.
Θα χρειαστείτε μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι.
ρίξτε τα διαδοχικά μέσα στο σιφόνι, πρώτα τη μαγειρική σόδα και έπειτα το ξύδι.
Αφήστε τη σόδα και το ξύδι να δράσουν για ολόκληρο το βράδυ και το πρωί ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό.
Διαβάστε επίσης: Το έξυπνο κόλπο για να κλείσετε τις τρύπες στον τοίχο χωρίς στόκο. Ποια είναι τα μυστικά του παραδοσιακού στοκαρίσματος