Πως ένας ερασιτέχνης ψαράς έσωσε ένα μωρό 18 μηνών που επέπλεε στη θάλασσα. Το πέρασε για κούκλα! Πως έπεσε στο νερό

927
Ο Γκας Χατ, ένας ερασιτέχνης ψαράς στη Νέα Ζηλανδία, έγινε ήρωας εν αγνοία του. Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αρχίσει το ψάρεμα, έσωσε ένα αγοράκι μόλις ενάμιση ετών όταν επέπλεε στη θάλασσα, που νόμιζε ότι ήταν κούκλα.

«Νόμιζα ότι ήταν κούκλα», είπε ο Γκας Χατ στην εφημερίδα Whakatane Beacon. Το περιστατικό έγινε στις 26 Οκτωβρίου κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι.

«Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα. Το πρόσωπό του ήταν σαν από πορσελάνη, με τα κοντά μαλλάκια του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα ‘Ω Θεέ μου, είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό'», ανέφερε ο Χατ.

Οι γονείς του αγοριού είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ κοντά στη θάλασσα, αλλά το μωρό είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του. Άνοιξε τη σκηνή ενώ οι γονείς του κοιμόντουσαν και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα, όπου και το παρέσυρε το ρεύμα.

Ο Γκας Χατ, μαζί με την γυναίκα του.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο, βρισκόταν ο Νεοζηλανδός ψαράς. Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει το ψάρεμα, διέκρινε να επιπλέει στη θάλασσα κάτι που έμοιαζε με κούκλα.

«Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει. Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει», πρόσθεσε ο Χατ.

Μόλις ενημερώθηκαν οι γονείς του μωρού για το συμβάν, έσπευσαν αμέσως στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Η μητέρα του αγοριού, ανέφερε ότι το παιδί της είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός από ό,τι συνήθως.

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Water Safety New Zealand», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «AFP ‘, ότι πρόκειται περισσότερο για θαύμα και θέλησε να επαγρυπνήσει τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί.

Το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή του φετινού έτους.
«Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να πνιγεί ένα παιδί. Η ασφάλεια των μικρών απαιτεί την προσοχή των ενηλίκων ανά πάσα ώρα και στιγμή», προειδοποίησε ο διευθυντής.

Διαβάστε επίσης: Το σπάνιο είδος καρχαρία με αλμπινισμό. Το παράξενο ψάρι που πρήζεται για να προστατευτεί

 

Διαβάστε επίσης: Δέκα λόγοι που κάνουν το ψάρεμα ιδανικό χόμπι. Δυναμώνει τον οργανισμό και προσφέρει ψυχική ισορροπία