Οι «κοινοί θνητοί» που έγιναν μέλη βασιλικών οικογενειών. Αυτοί είναι οι 18 γάμοι που άνοιξαν την πόρτα του παλατιού

1644
Δεν είναι λίγες οι φορές που γαλαζοαίματος καταλήγει να παντρεύεται έναν απλό θνητό που δεν σχετίζεται με βασιλική οικογένεια. Ο τελευταίος γάμος μεταξύ θνητού και γαλαζοαίματου έγινε το Μάιο του φετινού έτους, μεταξύ του πρίγκηπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού, Μέγκαν Μαρκλ.

Δεν είναι αυτός ο μοναδικός γάμος μεταξύ γαλαζοαίματου και κοινού θνητού που έχει καταγραφεί στην ιστορία, καθώς έχουν γίνει 18 γάμοι.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Ασπασία Μάνου και Αλέξανδρος Α’
Η Ασπασία Μάνου ερωτεύτηκε τον Αλέξανδρο, γιο του βασιλιά Κωνσταντίνου του Ά, το 1915. Μόλις ο Αλέξανδρος ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο το 1917, θέλησε αμέσως να παντρευτεί την αγαπημένη του Ασπασία. Ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος προσπαθούσε να τον μεταπείσει να μην παντρευτεί την Ασπασία και να παντρευτεί την πριγκίπισσα Μαίρη. Όλα αυτά ήταν μάταια, καθώς ο Αλέξανδρος προχώρησε σε μοναργατικό γάμο με την Ασπασία στις 4 Νοεμβρίου 1919. Το γεγονός προκάλεσε σκάνδαλο και παραλίγο να στοιχίσει την απομάκρυνση της μοναρχίας από την Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά, ο Αλέξανδρος πέθανε από στρεπτόκοκκο στις 12 Οκτωβρίου 1920, μετά από δήγμα πιθήκου στα βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου. Η Ασπασία Μάνου πέθανε στη Βενετία το 1972 σε ηλικία 76 ετών.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Γουόλις Σίμσον και Εδουάρδος H’
Η Γουόλις Σίμσον γνωρίστηκε το 1931 με τον Βρετανό πρίγκιπα Εδουάρδο. Έκαναν σχέση, παρά τις αντιδράσεις του παλατιού. Όταν ο Εδουάρδος στέφθηκε βασιλιάς στις 20 Ιανουαρίου του 1936, ήθελε να παντρευτεί και επισήμως την Γουόλις. Όμως ο πρωθυπουργός, Στάνλεϊ Μπόλντουϊν, προειδοποίησε τον Εδουάρδο ότι η αγαπημένη του δεν θα γινόταν αποδεχτή ως βασίλισσα από την κοινωνία της Αγγλίας.
Μετά από αυτό, ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από το θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου του 1936 για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Το ζευγάρι έφυγε από την Αγγλία, πήγαν στο Παρίσι και παντρεύτηκαν στις 3 Ιουνίου του 1937. Ο Εδουάρδος πέθανε σε ηλικία 78 ετών το 1972 και η Σίμσον σε ηλικία 90 ετών το 1980.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Γκρέις Κέλι και πρίγκηπας Ρενιέ
Η πασίγνωστη σταρ του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι, εγκατέλειψε την καριέρα της στον κινηματογράφο, προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Το ζευγάρι γνωρίστηκε ένα χρόνο πριν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956. Η Γκρέις Κέλι σκοτώθηκε ο 1982 σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ ο Ρενιέ πέθανε το 2005.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Χισανάνγκα Σιμάζου και πριγκίπισσα Τακάκο Σούγκα
Η νεότερη κόρη του Ιάπωνα αυτοκράτορα, η πριγκίπισσα Τακάκο Σούγκα, παντρεύτηκε στο Τόκιο το 1960, τον οικονομικό αναλυτή Χισανάγκα Σιμάζου. Προκειμένου να γίνει θνητή και να πάρει το επίθετο του συζύγου της, παραιτήθηκε από τον αυτοκρατορικό της τίτλο. Έτσι ονομάστηκε Τακάκο Σιμάζου.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Χόουπ Κουκ και Πάλντεν Τοντούπ Ναμγκιάλ, μαχαραγιάς του Σικίμ
Στις 20 Μαρτίου του 1963, η Αμερικανίδα της υψηλής κοινωνίας, Χόουπ Κουκ, παντρεύτηκε τον μαχαραγιά του Σικίμ, τον Πάλντεν Τοντούπ Ναμγκιάλ. Μία επίσκεψη της Κουκ στο Σικίμ το 1959, ήταν υπεύθυνη για τη γνωριμία της με τον Πάλντεν, στον προθάλαμο του ξενοδοχείου «Γουίνταμιρ» στην Ινδία. Ο Πάλντεν ήταν ήδη χήρος, έχοντας μία κόρη κι δύο γιους. Μετά τον πρώτο γάμο της, η Κουκ παραιτήθηκε της αμερικανικής υπηκοότητάς της. Όταν το Σικίμ εντάχθηκε στην Ινδία το 1975, ο μαχαραγιάς Πάλντεν έχασε τον τίτλο του.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Σόνια Χάραλτσεν και βασιλιάς Χάραλντ Ε’ της Νορβηγίας
Η Σόνια είχε δεσμό για πολλά χρόνια με τον πρίγκιπα Χάραλντ της Νορβηγίας. Ανακοίνωσε στον πατέρα του, το βασιλιά Όλαφ Έ, ότι δεν θα παντρευτεί άλλη γυναίκα πέρα από τη Σόνια. Παρά τις αντιρρήσεις, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 29 Αυγούστου του 1968, μετά από την συγκατάθεση της κυβέρνησης.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Σίλβια Ρενάτε Σόμερλατ και βασιλιάς Κάρολος 16ος Γουσταύος της Σουηδίας
Η Σίλβια, η βασίλισσα της Σουηδίας, ήταν ξεναγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονακό το 1972. Τότε γνώρισε τον τότε διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα Κάρολο Γουσταύο. Παντρεύτηκαν στις 19 Ιουνίου του 1976. Σήμερα ο Γουσταύος είναι βασιλιάς της Σουηδίας.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Ράνια Αλ Γιασίν και βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας
Γεννημένη στο Κουβέιτ από παλαιστίνιους γονείς, η Ράνια Αλ Γιασίν γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα της Ιορδανίας, Αμπντάλα ΄Β σε ένα πάρτι. Η Ράνια σπούδασε στο Κάιρο και εργάστηκε για την Apple και τη Citibank στην Ιορδανία. Παντρεύτηκαν το 1993, ενώ ο Αμπντάλα έγινε βασιλιάς της Ιορδανίας το 1999.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο και βασιλιάς Λέτσιε Γ’ του Λεσότο
Η Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο, όταν γνώρισε τον βασιλιά Λέτσιε, σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λεσότο. Ήταν η πρώτη κοινή θνητή που κατάφερε να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια του Λεσότο. Παντρεύτηκε με τον βασιλιά στη Μαζέρου, στην πρωτεύουσα του Λεσότο, στις 18 Φεβρουαρίου του 2000. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Μάριτ Χόιμπι και πρίγκιπας διάδοχος Χάακον της Νορβηγίας
Ο Χάακον είναι μοναχογιός του βασιλιά Χάραλντ του Έ και της βασίλισσας Σόνιας.
Η Νορβηγίδα Μέτε- Μάριτ, παντρεύτηκε στις 25 Αυγούστου του 2001, τον πρίγκιπα Χάακον της Νορβηγίας. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα μουσικό φεστιβάλ στα τέλη της δεκαετίας του ’00.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Μάξιμα Σορεγκιέτα και βασιλιάς Γουλιέμος – Αλέξανδρος της Ολλανδίας
Το πρώην στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας της Αργεντινής, Μάξιμα Σορεγκιέτα, γνώρισε τον πρίγκιπα Γουλιέλμο- Αλέξανδρο της Ολλανδίας στη Σεβίλη τον Απρίλιο του 1999. Η γνωριμία τους έγινε κατά τη διάρκεια της Εαρινής Γιορτής της Σεβίλης. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 έγινε ο γάμος των δύο, που έγιναν βασιλιάς και βασίλισσα της Ολλανδίας το 2013, μετά την παραίτηση της βασίλισσας Βεατρίκης από τα δικαιώματά της. Η Μάξιμα είναι η πρώτη βασιλική σύζυγος της Ολλανδίας από το 1980.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Λετίθια Ορτίθ και βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας
Η Λετίθια ήταν δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων, έως ότου παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο, γιο του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος και της πριγκίπισσας Σοφίας. Γνωρίστηκαν σε ένα δείπνο που είχε οργανώσει κοινός τους φίλος δημοσιογράφος.
Ο γάμος έγινε στις 22 Μαΐου του 2004, με τη Λετίθια να γίνεται η πρώτη κοινή θνητή βασίλισσα της Ισπανίας στις 14 Ιουνίου του 2004 μετά τη διαδοχή του Φιλίππου σο θρόνο των Βουρβώνων.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Μαρία Αγάθη Οδέττη Καβαλιέ και πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας
Ο τέταρτος διάδοχος του θρόνου της Δανίας, ο πρίγκιπας Ιωακείμ, γνώρισε τη Μαρία Αγάθη Οδέττη Καβαλιέ σε ένα κυνηγετικό ταξίδι το 2002. Όταν εκείνος χώρισε με τη σύζυγό του Αλεξάντρα το 2005, αργότερα έκανε πρόταση γάμου στην Καβαλιέ, ενώ απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Το Μάιο του 2008 το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μία αρχαία εκκλησία ενός χωριού. Έκτοτε, η Καβαλιέ είναι η Πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκηπας Γουίλιαμ
Κόρη πιλότου και αεροσυνοδού γνωρίζει το 2001 τον Βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Σκοτία στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους. Μετά από 10 χρόνια, στις 29 Απριλίου του 2011 παντρεύονται και η Κέιτ γίνεται η πρώτη «κοινή θνητή» που παντρεύεται έναν πρίγκιπα που βρίσκεται πολύ ψηλά στη διαδοχή για το βρετανικό θρόνο.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Σαρλίν Γουίτστοκ και πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό
Η πρώην ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Σαρλίν Γουίσοκ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, γιο του πρίγκιπα Ρενιέ ΄Γ και της Γκρέις Κέλι, τον Ιούλιο του 2011. Το ζευγάρι διατηρούσε δεσμό από το 2006.
Η Σαρλίν γεννήθηκε στο Μπουλαβάγιο της Ζιμπάμπουε στις 25 Ιανουαρίου του 1978. Το 2000 εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Τζετσούν Πέμα και βασιλιάς Γιγκμέ Κεσάρ Ναμγκιάλ Βουανγκτσούνγκ του Μπουτάν
Τον Οκτώβριο του 2011 ο βασιλιάς του Μπουτάν παντρεύτηκε τη νεαρή Τζετσούν Πέμα. Ο βασιλιάς όταν παντρεύτηκε ήταν 31 ετών, ενώ η νεαρή ήταν μόλις 21 ετών. Το Φεβρουάριο του 2016 γέννησε το πρώτο της παιδί, τον επόμενο βασιλιά του Μπουτάν.
Η Τζετσούν Πέμα είναι πρότυπο ομορφιάς και στυλ για πολλές γυναίκες της Ασίας.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Μαίρη Ντόναλτσον και πρίγκηπας Φρειδερίκος της Δανίας
Η αυστριακής καταγωγής, Μαίρη Ντόναλντσον, γνώρισε τον Φρέντερικ , τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας, σε ένα μπαρ κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ το 2000. Ο γάμος τους έγινε στις 14 Μαΐου του 2014 στην Κοπεγχάγη.

Πηγή: Σαν Σήμερα

Σοφία Χέλκβιστ και πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας
Το μοντέλο και πρωταγωνίστρια σε ριάλιτι, Σοφία Χέλκβιστ, γνωρίζεται με τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο. Στις 13 Ιουνίου του 2015, η Σοφία παντρεύεται τον τέταρτο στη σειρά διάδοχο του σουηδικού θρόνου και γίνεται πριγκίπισσα της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης: Η αμύθητη περιουσία της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Από πού αντλούνται τα χρήματα τους;

Διαβάστε επίσης: Οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν το βασιλικό ζευγάρι στην ταινία «Harry & Meghan: A Royal Romance” τους μοιάζουν πραγματικά. (φώτο)