Ο Anthony Bourdain επισκέφτηκε τη Νάξο και έμεινε έκπληκτος από τη φιλοξενία και τις γεύσεις. Διασκέδασε με τα παραδοσιακά όργανα τσαμπούνα και τουμπάκι (βίντεο)

1114
Η είδηση του θανάτου του γνωστού σεφ Anthony Bourdain, που όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες νικήθηκε από την κατάθλιψη και αυτοκτόνησε, συγκλονίζει φίλους και συνεργάτες.

«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας.  Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήττουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Το 2015 ο διάσημος σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής, επισκέφτηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Νάξο, στο πλαίσιο των γυρισμάτων για την εκπομπή του «Anthony Bourdain: Parts Unknown».
Από όσους τον συνάντησαν στη Νάξο, περιγράφεται ως άνθρωπος μυστήριος, προκλητικός και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν πρόσχαρος, φιλικός και συνάμα μετρημένος και λιγομίλητος.
Είχε επισκεφτεί και παλαιότερα την Ελλάδα και δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από τις γεύσεις που δοκίμασε.
Όμως, κατά τη διαμονή του στη Νάξο, φαίνεται πως η γνώμη του άλλαξε και περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τη μαγειρική των Κυκλαδιτών.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, δημοσίευε καθ όλη τη διάρκεια της διαμονής του φωτογραφίες από τις νοστιμιές που δοκίμαζε και από την απλόχερη φιλοξενία που δέχτηκε.
Δεν αρνήθηκε να δοκιμάσει κανένα πιάτο από όσα του πρόσφεραν και από το χαμόγελο και τα λόγια του, φάνηκε ότι έμεινε κάτι περισσότερο από ευχαριστημένος.

Στο βίντεο από τα γυρίσματα της εκπομπής του, φαίνεται να απολαμβάνει την φιλοξενία, τη ρακή, τις τοπικές γεύσεις της ορεινής Νάξου, όπως το σκορδοκρασάτο χοιρινό Ρόστο.
Φαίνεται να γνωρίζει και να απολαμβάνει τις ξακουστές πατάτες και τη γραβιέρα Νάξου.
Το τραπέζι που πραγματοποιήθηκε στην Απείρανθο, συνοδεύτηκε με χορούς από τους ντόπιους και τη μελωδία των παραδοσιακών οργάνων τσαμπούνα, τουμπάκι, λαούτο και βιολί.

Δείτε το βίντεο με τον Anthony Bourdain να απολαμβάνει τη φιλοξενία και τις νοστιμιές της Νάξου: 

Διαβάστε επίσης: Η βιολογική αλόη που παράγεται στη Νάξο χωρίς χημικά στην καλλιέργεια και στην επεξεργασία